Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, obicei ciudat după ce dădeau mâna cu oamenii! ”Venea chelnerul ăla special al lor”

Alex Năstase  
înStiri de ultima ora
08/11/2019, 18:07
Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, obicei ciudat după ce dădeau mâna cu oamenii! ”Venea chelnerul ăla special al lor”GALERIE FOTO
Nicolae și Elena Ceaușescu aveau un obicei ciudat după ce dădeau mâna cu alți oameni. Sursa foto - facebook

Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena aveau un obicei ciudat după ce dădeau mâna cu oamenii! Acesta a fost povestit chiar de Emilia Marinela Macovescu, soţia fostului ministru de externe al României, George Macovescu. Aceasta a fost de-a lungul timpului martoră a unor scene care au șocat-o. Femeia a povestit pentru revista ”Historia” mai multe detalii legate de viața cuplului care ne-a condus până la Revoluția din 1989.

Nicolae Ceaușescu și soția lui, Elena, obicei ciudat după ce dădeau mâna cu oamenii!

”În momentul în care plecam în vizite cu soţii Ceauşescu, primeam bilet de la Cabinetul 2 pe care scria: Nu aveţi voie coc, n-aveţi voie ruj, n-aveţi voie să vă machiaţi, n-aveţi voie ojă pe unghii. Doar Elena Ceauşescu purta părul strâns în coc, noi (soţiile miniştrilor – n.r.) nu aveam voie să purtăm.  În vizitele mele cu ea, uneori Elena Ceauşescu mă chema şi-mi spunea: Dragă, ia spune-mi mie care dintre tablourile astea este de cadou?.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Erau tablouri de Sabin Bălaşa, de Tarcea, aduse pentru cadouri, şi îi spuneam: Eu cred că acesta, dacă vă place şi Dvs., dar dacă nu vă place alegeţi pe care vreţi. Răspundea: Da, da, şi eu m-am gândit la ăsta. Altădată, m-a chemat la 2 noaptea la ea în dormitor pentru că i se aduseseră valize cu bijuterii şi-şi pusese un colier la gât, pe care n-a mai putut să-l scoată. Fiind un colier extrem de scump, i se declanşase siguranţa, pentru a nu putea fi furat, şi nimeni nu ştia să-l desfacă decât bijutierul.

”Venea chelnerul ăla special al lor”

Când am ajuns în cameră, era foarte furioasă şi congestionată şi mi-a spus: «Hai, dragă, scoate-mi şi mie ăsta, că nu mai pot». Am încercat, n-am reuşit. A trebuit să scoale bijutierul noaptea, să i-l dea jos de la gât. La mese, când mergeam, nu puteam să mâncăm, deşi erau lucruri foarte bune, pentru că ea se uita la tine şi, dacă te vedea că mănânci, spunea: Uite cum mănâncă şi se îndoapă ca o scroafă. Spunea aşa despre toate femeile care veneau la mesele respective.

De Anul Nou, când se mergea la petrecerea la care eram obligaţi să mergem, Elena Ceauşescu, după ce dădea mâna cu noi, se dezinfecta. Venea chelnerul ăla special al lor şi le dădea spirt şi se dezinfectau amândoi. Aveau teroare de microbi. După fiecare dat de mână cu noi, ei se spălau foarte bine cu alcool, ca să nu se îmbolnăvească”, a spus Emilia Marinela Macovescu

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×