Fost ministru de Externe din perioada comunistă: “Nicolae Ceaușescu era grav bolnav. N-ar fi trăit mai mult de un an

Fost ministru de Externe din perioada comunistă: “Nicolae Ceaușescu era grav bolnav. N-ar fi trăit mai mult de un an
Nicolae Ceaușescu suferea de o boală gravă. Sursa foto: mediafax.ro

Fostul dictator Nicolae Ceaușescu suferea de o boală incurabilă și nu ar mai fi putut trăi mai mult de un an de la executarea sa pe 25 decembrie 1989. Cel puțin așa susține Ștefan Andrei, fost ministru de Externe în timpul regimului comunist.

Nicolae Ceaușescu ar fi fost grav bolnav

Nu doar că era bătrân, dar era grav bolnav. Nu-i mai dădeau mai mult de un an de zile. Lucrul acesta era cunoscut atât de spionajul sovietic, cât și de cel german. Pentru ajungerea la situația din decembrie ’89, o vină mare o are și Ceaușescu”, a declarat Ștefan Andrei pentru Realitatea TV. Această informație a fost confirmată și de fostul ministru al Culturii, Răzvan Theodorescu, care a dezvăluit că Ceaușescu suferea de diabet, fiind foarte probabil să fi intervenit și alte complicații.

Știam că e foarte bolnav. Știam că la insistențele soției sale (n.r.Elena Ceaușescu), când erau deja în captivitate, trebuia să i se aducă niște medicamente”, a dezvăluit Theodorescu pentru sursa citată.

Dumitru Dragomir i-a spus un banc lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: sport.ro
Dumitru Dragomir i-a spus un banc lui Nicolae Ceaușescu. Sursa foto: sport.ro

Bancul cu care Dumitru Dragomir a reușit să-l binedispună pe Nicolae Ceaușescu

De-a lungul timpului, au circulat numeroase bancuri la adresa lui Nicolae Ceaușescu, dictatorul care a condus cu mână de fier țara noastră. Cei care l-au cunsocut îndeaproape susțin, însă, că temutul tiran avea și o latură umană. Printre aceștia se numără și Dumitru Dragomir, care a reușit chiar să-l distreze pe fostul secretar general al Partidului Comunist, printr-un banc specific Epocii de Aur.

Am luat și masa cu Ceaușescu. M-a pus să-i spun un banc. Tremurau toți, le era frică. Toți îmi făceau semne să tac, dar la tupeul meu am spus. Pe o navă s-au întâlnit Kennedy, Hrușciov și Ceaușescu. Și, mâncând ei, au zis ‘Să vedem care-i cea mai curajoasă nație din lume!’ Keneddy i-a spus ‘John, aruncă-te în ocean, ia cuțitașul meu și să-mi scoți un rechin pe punte!’. John s-a aruncat în ocean, pac, pac, pac, scoate doi rechini pe punte, iese fără o mână. Hrușciov spune ‘Alioșa, ia aruncă-te tu în ocean, ia lama asta și să-mi scoți trei rechini!’ Poc, poc, poc, scoate trei rechini pe punte, iese fără două picioare și fără o mână.

Toată lumea ‘O, ce curaj, ce curaj!’. Vine Ceaușescu după ce mai trage o țuică. ‘Băi Mitică, ia aruncă-te în ocean, ia lingura asta, vezi dacă scoți vreun peștișor să nu ne facem de râs cu americanii și rușii!’ La care ăla zice ‘Intră, ba, dumneata!, nu vezi că-i apă rece?!. Toată asistența ‘O, ce curaj, ce curaj!”, a povestit fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×