Nicolae Ceaușescu, incident teribil în bucătărie! „Lui Oprea îi curgea sânge. Bucătarilor le era frică”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
06/11/2019, 18:09
Nicolae Ceaușescu, incident teribil în bucătărie! „Lui Oprea îi curgea sânge. Bucătarilor le era frică” GALERIE FOTO
Nicolae Ceaușescu putea să fie tăiat de cioburile rămase de la un borcan spart. Sursa foto - facebook

Nicolae Ceaușescu a avut parte de un incident teribil în bucătărie! Acesta a fost povestit de Adrian Eugen Cristea, cel care a avut funcția de şef al Direcţiei a V-a a Securităţii. Nimeni nu și-ar fi imaginat vreodată că fostul dictator putea să aibă probleme serioase de sănătate chiar din cauza bucătarilor pe care îi alegea cu mare atenție. Unul dintre ei a făcut o boacănă zdravănă pe care nici măcar nu a mai vrut să o recunoască.

Nicolae Ceaușescu, incident teribil în bucătărie!

Generalul Cristea a povestit pentru dcnews.ro, cum doi bucătari și doi chelneri lucrau în schimburi pentru Nicolae Ceaușescu. Astfel, într-o zi, unuia din bucătari i-a scăpat un borcan de icre roșii din mână care s-a spart. De teamă, acesta nu a luat chiar cea mai inspirată decizie. „A scăpat borcanul din mână și s-a făcut țăndări. A luat și a aruncat bucățile mai mari de sticlă, le-a aruncat undeva la gunoi.

Restul, icrele printre care erau și bucăți mici de sticlă le-a pus în alt borcan să arate că ele există și nu au fost consumate de către el. Exista o încredere deplină în bucătari și chelneri. (…) Al doilea bucătar care a venit nu a știut despre acest borcan și seara la masă a servit icrele. Era Ceaușescu, Gheorghe Oprea și încă vreo trei inși.

„Lui Oprea îi curgea sânge. Bucătarilor le era frică”

Oprea și încă cineva a început să mămânce aceste icre cu bucățele de sticlă. A început să-i curgă picături mici de sânge. Ceaușescu a observat. Ceaușescu a cerut să se verifice. Au început cercetările. Le era frică bucătarilor. Unul nu a vrut să spună, cel care a spart borcanul, iar celălalt nici nu știa. S-a descoperit, i s-a raportat lui Ceaușescu că a fost vorba de o prostie.

Ceaușescu a dat indicația să fie scoși din sistem și să fie plasați undeva unde pot să muncească. I-am plasat la Intercontinental”, a povestit Adrian Eugen Cristea despre incidentul care îl putea afecta serios pe Nicolae Ceaușescu,

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×