Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, și-a stabilit obiectivele: ”Siguranța personalului medical rămâne principala armă”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 08:46
Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, și-a stabilit obiectivele: ”Siguranța personalului medical rămâne principala armă”
Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și-a stabilit obiectivele principale pentru prima parte a mandatului și urmează să aibă vineri o primă discuție după controlul efectuat la spitalul din Suceava

Noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, și-a stabilit obiectivele principale pentru prima parte a mandatului și urmează să aibă vineri o primă discuție după controlul efectuat la spitalul din Suceava.

Nelu Tătaru, noul ministru al Sănătății, și-a stabilit obiectivele

”Voi face o analiză la tot ce este în teritoriu, eu venind de la Suceava după trei zile, și voi avea o ședință cu grupul de lucru efectiv pentru a vedea care este stadiul evoluției la DSP și la Matei Balș”, a declarat Nelu Tătaru pentru Digi 24.

”Am această informație, azi vom discuta acest caz și vom face și o anchetă. Prioritățile mele: sănătatea bolnavilor, sănătatea românilor în general, siguranța personalului medical”, a spus noul ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, despre obiectivele pe care le are.

”În acest moment, venind din teritoriu, am văzut exact realitatea, siguranța personalului medical rămâne principala armă în acest moment. Un cumul de factori care, dacă nu suntem atenți, vor duce la mai multe Suceve în acest teritoriu”, a continuat el.

”Urmăresc testarea după anchete epidemiologice”

”Trebuie avut grijă la precauție, la echipament, la un răspuns corect pe care cel venit la camera de urgență trebuie să-l dea, o anchetă epidemiologică făcută corect, un caz urmărit corect, o testare corectă”, a explicat noul ministru.

”Urmăresc testarea după anchete epidemiologice, iar în măsura în care capacitatea ne permite extinderea acestor anchete, inclusiv a testării și la cazurile cu risc crescut – la vârste, cei instituționalizați precum și la cei care lucrează în sistemul sanitar”, a încheiat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia joi dimineața. Premierul Ludovic Orban l-a desemnat pentru această funcție pe secretarul de stat Nelu Tătaru, iar președintele Klaus Iohannis a semnat decretul.

Nelu Tătaru are 47 de ani, este medic chirurg la Spitalul din Huşi, pe care l-a condus şi din postura de manager pentru o perioadă. Tătaru este liderul PNL Vaslui. El a fost numit secretar de stat în Ministerul Sănătăţii în luna decembrie a anului 2019. Din acel moment a devenit principalul comunicator şi cel mai vizibil oficial din această instituţie în mandatul lui Victor Costache.

Nelu Tătaru a vorbit despre situația tragică de la Suceava și a spus că va veni o perioadă în care toată lumea va trebui să se unească pentru a depăși criza cauzată de coronavirus. În acest moment, la Spitalul Suceava sunt peste 170 de medici și pacienți infectați cu coronavirus. Noul ministru a spus că secția de urgențe din cadrul spitalului va fi redeschisă cât mai curând, pentru a putea tria pacienții bolnavi cu COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×