Rezultatul necropsiei în cazul tragediei de la Pecineaga, în care a murit un băiețel de numai 8 ani

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
08/11/2019, 23:14
Rezultatul necropsiei în cazul tragediei de la Pecineaga, în care a murit un băiețel de numai 8 ani
Ce a arătat necropsia din cazul lui Iulian, băiețelul care a murit la Pecineaga *foto: ziuanews.ro

IPJ Constanța a prezentat rezultatele necropsiei în cazul băiatului de opt ani care a dispărut săptămâna trecută în localitatea Pecineaga și a fost găsit vineri, după șase zile, într-un bazin cu dejecții de la marginea localității, care aparținea unei ferme de porci. Astfel, legiștii care au făct autopsia au concluzionat că băiețelul s-ar fi înecat.

Rezultatul necropsiei în cazul tragediei de la Pecineaga

„Serviciul de Medicină legală a finalizat necropsia trupului neînsufleţit, cauza decesului fiind asfixiere mecanică consecutivă – înecul”, a declarat Constantin Dancu, şeful IPJ Constanţa, vineri, într-o conferinţă de presă organizată în Pecineaga.

Reprezentantul ISU a declarat, în cadrul conferinţei de presă, că pompierii nu mai erau la faţa locului în momentul în care a fost descoperit trupul neînsuflețit al copilului: „În dimineaţa în care a fost găsit trupul minorului, forţele ISU nu mai erau acolo, s-au retras întrucât aveam în derulare apariţia unei pompe submersibile, care trebuia adusă cu un trailer pentru a putea goli de tot. Pompele noastre nu au putut să golească complet bazinele. În bazine mai erau 30-40 de cm de apă, în anumite locuri. Cadavrul a fost găsit în bazinul unu, care nu a fost golit integral. Acolo s-au făcut căutările cu scafandrul adus în sprijin, cu sonarul şi cu ancore”, a declarat colonelul Daniel Gheorghe Popa, şeful ISU Constanţa.

Scafandrii nu au avut echipamentele necesare pentru a ajuta la căutarea băiatului din Pecineaga

Șeful ISU Constanța a vrut să lămurească și situația scafandrilor, despre care a spus că nu au avut echipamentele şi pregătirea necesare pentru a se scufunda în acele bazine cu dejecţii şi că de aceea a fost solicitat sprijinul unui scafandru privat. „Scafandrii noştri au o altă clasă de scufundare, iar costumele pe care le au în dotare nu le-au permis scufundarea. Scafandrii firmei private au venit la solicitarea Poliţiei. Cel puţin pentru noi este o premieră acţiunea asta, de a ne scufunda în bazine toxice. Nu avem nici echipamentele şi nici pregătirea necesară pentru asta. Săptămâna viitoare vom avea o întâlnire şi vom pune în discuţie şi această abilitate”, a mai spus şeful ISU Constanţa.

Întrebat dacă bazinele de dejecţii în care a fost găsit copilul de opt ani ar fi trebuit îngrădite, şeful IPJ Constanţa a declarat că nu poate răspunde, pentru că datele fac parte din anchetă. Cu toate acestea, după găsirea trupului neînsufleţit al băiatului de opt ani, poliţiştii au schimbat vineri încadrarea juridică în dosar şi anchetează in rem infracţiunea de ucidere din culpă.

Băiatul de opt ani din Pecineaga a dispărut sâmbătă, în jurul orei 15.00, din faţa casei, unde se juca. Pompierii au început golirea bazinelor cu dejecţii din apropierea unei ferme de porci din localitate, după ce a fost lansată ipoteza că băiatul dat dispărut ar fi putut cădea în acestea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×