NASA: sonda Voyager 2 a părăsit Sistemul Solar pătrunzând în spațiul interstelar

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
11/12/2018, 17:45
NASA: sonda Voyager 2 a părăsit Sistemul Solar pătrunzând în spațiul interstelar
Sonda Voyager 2 a părăsit Sistemul Solar după câteva întâmplări ciudate!

Voyager 2 a părăsit Siastemul Solar! Se pare că ceva ciudat s-a petrecut pe data de 5 noiembrie, conform celor anunțate de NASA. Sonda Voyager a fost lansată în anul 1977, iar după mai bine de 4 decenii de explorări intense ale Sistemului Solar, a ppărăsit locul.

Aceasta este singura care a vizat giganții gazoși, care erau înghețați, de pe Neptun și Uranus. Acum, Voyager 2 s-a alăturat lui Voyager 1 și a devenit al doilea obiect care a fost produs pe Pământ și care a reușit să se rupă total de Soare. Specialiștii au fost uimiți datorită faptului că datele care au fost recepționate de la sondă în timpul în care a ieșit din Sistemul Solar nu au fost la fel ca cele primite de la cea de dinainte, relatează Agerpres, notat de space.com.

Sonda Voyager a părăsit Sistemul Solar!

Sonda Voyager 2 a părăsit Sistemul Solar după ce ceva ciudat s-a petrecut în luna noiembrie a acestui an. “Perioade foarte diferite, locuri foarte diferite, caracteristici similare.

Voyager 2 a părăsit Sistemul Solar!
Voyager 2 a părăsit Sistemul Solar!

Următoarele luni ar putea oferi mai multe informaţii… Va urma!”, a specificat fizicianul de la California Institute of Technology și membru al echipei Voyager, Ed Stone.

“Ceva ciudat s-a petrecut!”

Rob Decker, cel care a interpretat datele primite de la sonda Voyager 2 a menționat că ceva s-a petrecut în luna noiembrie 2018, anume trecerea prin heliopauză. Oamenii de știință sunt în așteptarea mai multor date de la Voyager 2. Aceasta este așteptată să transmită pe Pământ seturi noi de date, date pe care sonda Voyager 1 nu a putut să le culeagă. Toate se vor înfăptui dacă sonda va dispune de suficient plutoniu. Estimările specialiștilor arată că undeva în jurul anului 2025 sonda va transmite ultimlee seturi de date spre Pământ, iar mai apoi se va închide pentru totdeauna. După acestea, Voyager 1 și Voyager 2 sunt lăsate să-și continue drumul printre stele

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×