Muzicianul Philippe Cerboneschi a murit la 52 de ani, după un accident teribil

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri mondene
20/06/2019, 12:08
Muzicianul Philippe Cerboneschi a murit la 52 de ani, după un accident teribil
Philippe Cerboneschi a murit la 52 de ani. Sursa foto: Le Point

Muzicianul Philippe Cerboneschi a murit la vârsta de 52 de ani în urma unui accident. Acesta a fost un cunoscut DJ francez și producător de muzică de club. A fost membru al duo-ului francez Cassius, cunoscut în rândul fanilor sub supranumele Zdar. Anunțul morții artistului de la platane a fost făcut de PR-ul său.

Philippe Cerboneschi a murit după ce a căzut de la fereastra unei clădiri

Trupa în care era activ Cerboneschi a fost înființată în anul 1988 și a fost unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați dj din Franța. Agentul său, Sebastien Farran, a declarat pentru presa pariziană că acesta a murit în urma unui accident stupid. Artistul pare că a căzut de la etajul unui imobil, după ce s-ar fi dezechilibrat.

„A căzut în urma unui accident de la fereastra unei clădiri pariziene cu multe etaje”, este tot ce a putut să spună Farran jurnaliștilor francezi. De-a lungul carierei sale, acesta a colaborat cu Boom Bass și a fost prezent în mai multe turnee prin Franța, dar și în alte țări din Europa.

Cerboneschi a revoluționat muzica electronică franceză

Philippe a fost unul din reperele muzicii electronice și a devenit extrem de popular mai ales datorită hit-urilor lansate după anul 1996. Cerboneschi a fost un dj special pentru ca a îndrăznit încă din anii 90 să revoluționeze acest gen de muzică. A introdus elemente noi în muzica electronică, imbinând sonorități de hip-hop și funk.

Muzica electronică este orice gen de muzică produsă de instrumentele electronice. Pentru acest gen de muzică se folosesc sintetizatoare, calculatoare performante și sound-uri prestabilite. Și instrumentele acustice pot fi simulate prin aparatură. Printre cei mai cunoscuți artiști de muzică electronică se numără Biosphere, Boards of Canada, The Chemical Brothers, Prodigy și Pink Martini.

Și România are o serie de artiști cunoscuți de muzică electronică precum Dj Project, Șuie Paparude, KORD, INDRA sau Electric Brothers.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×