Mugur Isărescu, reacție fără precedent, după speculațiile despre cursul euro și ROBOR

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
11/02/2019, 12:27
Mugur Isărescu, reacție fără precedent, după speculațiile despre cursul euro și ROBOR
Mugur Isărescu atacă OUG 114

Mugur Isărescu vine cu o reacție fără precedent, în urma speculațiilor legate de cursul monedei euro și ROBOR. În cadrul unei conferințe de presă susținute astăzi, Guvernatorul BNR i-a atacat în termeni duri pe cei care au criticat deprecierea leului în raport cu euro. Aflat în centrul unui scandal după ce a refuzat să fie prezent în Parlament pentru audieri, Isărescu a criticat în termeni duri și Ordonanța 114, menită să reglementeze așa-numita taxă pe lăcomie.

Se tot fac comparații cu țările vecine. Am observat că persistă chiar s-a accentuat obiceiul prost că vine cineva la TV și face o comparație cum îi place. Ia indicatorul care îi convine și le uită pe celelate. Reacția legată de mișcarea cursului la începutul anului a fost categoric disproporționată. Le spun celor care au sărit la gâtul BNR că și pe vremea sistemului de cursuri fixe, ele se mișcau cu plus 1%. Chiar dacă au solicitat prin postări caraghioase să cu sufix, nu poate să fie, suntem pe piață, trăiește. Același obicei spun, și mă stăpânesc, prost, dacă nu manipulator, de a spune că a crescut cursul. Cursul s-a mișcat în interval mic, ce ne facem dacă ar fi ca la ceilalți. Polonia, Cehia, uitați-vă la ei. Prima de risc s-a modificat din cauza OUG 114 și acestei avalanșe deosebite de acuze, care duce la confuzionarea investititorilor străini” ,a  declarat guvernatorul Mugur Isărescu.

Mugur Isărescu iese la atac. Acuză OUG 114 pentru deprecierea euro

Pe la sfârșitul anului trecut și începutul acestui an am asistat la un atac jalnic asupra BNR, inclusiv cu invective că nu suntem patrioți. S-a sărit la gâtul BNR în ceea ce privește cursul valutar, într-o manieră total iresponsabilă. Chiar dacă au cerut prin postări caraghioase să fie cursul fix, asta nu se poate. Dar vă dați seama cât de porniți erau să atace BNR.Din cauza OUG 114 s-au întâmplat aceste variații ale cursului și din cauza declarațiilor celor care nu știu ce și cu cine vorbesc.”,a mai spus Guvernatorul BNR în respectiva conferință de presă.

Guvernatorul BNR nu iartă pe nimeni
Guvernatorul BNR nu iartă pe nimeni

Există o dorință a consilierului economic al premierului să aibă grijă de bunăstarea românilor și cere asta Parlamentului, Guvernului. Și pentru asta ne cere să reducem dobânzile. Ia uite cine solicită asta, și chiar imperativ. Păi să vină cu o OUG și să spunem să trăiască românii mai bine, că dacă nu, le punem o taxă” , a conchis Mugur Isărescu.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×