PSD, atac la adresa BNR! Creșterea euro este artificială! A stârnit furia tuturor

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/01/2019, 15:12
PSD, atac la adresa BNR! Creșterea euro este artificială! A stârnit furia tuturor
PSD, nou atac la adresa BNR

PSD a început un nou atac la adresa Băncii Naționale a României. Social-democrații continuă războiul cu BNR, susținând că, dacă nu există cauze naturale, creșterea monedei europene nu poate fi decât artificială. Într-o postare pe contul de Facebook al Partidului Social Democrat, aceștia își spun ferm părerea despre situația Euro.

PSD afirma, săptămâna precedentă, că instituția abilitară să administreze ”controlat” cursul Leu-Euro este BNR. Ulterior, printr-un alt mesaj postat pe aceeași rețea de socializare, partidul condus de Dragnea a solicitat Băncii Naționale „să-și facă datoria și să apere moneda națională și ratele românilor”.

PSD, nou atac la adresa BNR

„Dacă nu există cauze naturale, atunci creșterea Euro nu poate fi decât artificială. Dacă investițiile străine au crescut și au adus mai mulți euro în țară, dacă s-au absorbit mai multe fonduri europene care au adus mai mulți euro în România, dacă au plecat mai puțini români din țară și au scos mai puțini euro, dacă importurile nu au crescut și nu a fost nevoie de mai multă valută… dacă în jurul României euro scade… atunci creșterea euro este artificială! Ce face BNR care are obligația să supravegheze sistemul bancar și să asigure stabilitatea cursului de schimb?”, se arată pe contul de socializare.

PSD, atac la adresa BNR! Creșterea euro este artificială! A stârnit furia tuturor
Războiul partidului condus de Dragnea împotriva BNR a stârnit furia tuturor

Ulterior, BNR a explicat, prin intermediul purtătorului de cuvânt, Dan Suciu, de ce nu intervine pe piața valutară, după cum a sugerat PSD. „O intervenţie singulară pe piaţa valutară, pentru a aprecia leului în raport cu euro, ar duce la pierderea inutilă de rezerve valutare, iar vinderea doar a unei părţi din această rezervă ar împinge dobânzile în sus”, a explicat Suciu, duminică.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×