Motivele pentru care ar fi bine să nu mai arunci la gunoi pliculețele de ceai. La ce sunt folositoare

Dan Suta   
în Stiri mondene
26/04/2020, 23:12
Motivele pentru care ar fi bine să nu mai arunci la gunoi pliculețele de ceai. La ce sunt folositoare
Pliculețele de ceai pot fi utilizate pentru mai multe lucruri. Sursa foto: pixabay.com

Multe persoane aruncă la gunoi pliculețele de ceai fără să știe că acestea pot fi păstrate. Cu siguranță nu știai că acestea pot fi extrem de folositoare, iar noi îți spunem mai jos de ce ar fi bine să le păstrezi.

Pliculețele de ceai, utilizabile în grădinărit

Pliculețele de ceai sunt aproape la fel de eficiente într-o serie de probleme precum celebrul deja bicarbonat de sodiu. Conținutul acestor pliculețe, în general din plante care au un rol important în îmbogățirea solului, este numai bun pentru cei pasionați de grădinărit.

Așadar, o primă utilizare a pliculețelor de ceai este în grădină. Taie pliculețele după ce le-ai folosit și pune conținutul acestora în jurul florilor din grădină, cât mai aproape de nivelul rădăcinilor. Plamtele vor crește mai repede și vor fi ferite de dăunători.

Mai mult, înainte să plantezi un bulb sau o sâmânță de floare în ghiveci, pune dedesubt conținutul dintr-un pliculeț de ceai, apoi adaugă pământul proaspăt cules din grădină. Nutrienții din plantele din  care se face ceai vor ajuta floarea să se dezvolte armonios, iar frunzele se vor veșteji mai greu.

Sunt eficiente și în curățenia din casă

Pliculețele de ceai mai pot fi utilizate și la curățenia generală din casă. Pune la fiert 3-5 plicuri deja folosite în 250 de mililitri de apă. Noul ceai care se va forma se va lăsa la răcit, iar apoi îl poți folosi cu toată încrederea la curățarea anumitor zone din casă.

De pildă, acest lichid nou va curăța într-un mod cum nu ți-ai imaginat, chiar mai bine decât amestecurile de oțet și bicarbonat de sodiu cu apă, dușumeaua, parchetul și mobila din lemn. Vor căpăta o strălucire cu totul aparte, ca și cum ar fi obiecte noi.

Plicurile de ceai pot fi folosite și pentru îndepărtarea mirosului neplăcut al picioarelor. Ele pot fi puse și în încălțăminte, tot pentru a ține la distanță mirosurile neplăcute.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×