Judecătorii de la Curtea Supremă au redactat motivarea sentinței lui Darius Vâlcov, care a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru infracțiuni de corupție. Sentința nu este definitivă, dar magistrații au arătat că probele administrate în dosar „relevă că infracţiunile de trafic de influenţă şi spălare a banilor au fost dovedite dincolo de orice îndoială rezonabilă.”
Motivarea sentinței lui Darius Vâlcov, condamnat la 8 ani de închisoare
În sprijinul lui Darius Vâlcov au fost audiați doi martori, respectiv fosta soție a acestuia, Lavinia Șandru, dar și tatăl lui. Judecătorii nu au ținut cont de declarațiile celor doi, considerând că ambii au mințit în dosar. „Raportat la aspectele mai sus evidenţiate, instanţa apreciază declaraţia martorei Şandru Lavinia ca fiind nesinceră şi nu va ţine seama de conţinutul acestei probe.
În acest sens, ambii martori au arătat că banii, pe care inculpatul i-a deţinut în perioada de referinţă, au fost obţinuţi ca urmare a organizării celor trei nunţi, prilejuite de căsătoria inculpatului cu martora Şandru Lavinia, ale căror cheltuieli ar fi fost suportate pe rând de părinţii celor doi şi de naşi, iar darul a fost la fiecare dintre nunţi de aproximativ 200.000 – 300.000 de euro”, se arată în motivarea sentinței lui Darius Vâlcov.
Lavinia Șandru a mințit în dosarul lui Darius Vâlcov
Judecătorii de la Curtea Supremă au arătat că Lavinia Șandru a mințit în dosarul în care Darius Vâlcov a fost condamnat la 8 ani de închisoare. „Martora Şandru Lavinia a declarat suplimentar că şi după organizarea botezului fiicei lor au obţinut suma de 200.000 de euro din care au plătit şi cheltuielile. Totalizând aceste sume, cei doi au obţinut în jur de 600.000-800.000 de euro.
Deşi martora, potrivit propriei declaraţii, era parlamentar în acea perioadă şi avea obligaţia declarării acestor sume, ca şi inculpatul, au hotărât împreună să declare doar ‘o mică parte, din aceste sume, aproximativ 200 mii’, pe care au depozitat-o pe un card, însă toate sumele rezultate din aceste evenimente au rămas la inculpatul Vâlcov Darius Bogdan. Depoziţia privind depunerea pe card a unei asemenea sume este în contradicţie cu ceea ce a declarat inculpatul Vâlcov Darius Bogdan sub acest aspect, şi anume că nu a deţinut vreun card şi pentru acest motiv a apelat la un martor care i-a pus la dispoziţie cardul său”, au scris magistrații în motivare.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
Sentința lui Darius Vâlcov nu este definitivă
Judecătorii arată că Darius Vâlcov a acceptat, în perioada 2009-2010, promisiunea de a primi de la patronul unei firme suma de 15,6 milioane de lei, reprezentând 20% din valoarea a trei contracte privind reabilitarea şi extinderea reţelelor de apă şi canalizare în oraşele Scorniceşti, Potcoava, Drăgăneşti Olt, Piatra Olt și Slatina, sumă din care a primit 6,2 milioane de lei. În timpul procesului, Lavinia Șandru a încercat să diminueze răspunderea penală a fostului soț.
„Relevantă este nu numai preocuparea sa, exclusiv orientată către a explica provenienţa unor sume de bani, nedeclarate, care deşi dobândite în timpul căsătoriei au rămas în integralitate la inculpat, ci şi pentru a face precizarea că la evenimentele menţionate au primit şi nişte tablouri, aproximativ 8-10, care au rămas, după divorţ, tot inculpatului, precum şi pentru a devoala că în timpul căsătoriei a cumpărat 3 tablouri şi alte 2 tablouri au fost achiziţionate de sora acestuia. Raportat la aspectele mai sus evidenţiate, instanţa apreciază declaraţia martorei Şandru Lavinia ca fiind nesinceră şi nu va ţine seama de conţinutul acestei probe”, scrie în motivarea instanței.