Monica Pop, sfaturi pentru români în contextul epidemiei de coronavirus! Ce alimente să avem în vedere când facem provizii

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 23:58
Monica Pop, sfaturi pentru români în contextul epidemiei de coronavirus! Ce alimente să avem în vedere când facem provizii
Monica Pop, avertisment pentru românii care golesc rafturile magazinelor. Sunt predispuși la obezitate pe fond de stres. Sursa foto: Captură TV

Epidemia de coronavirus i-a determinat pe români să ia cu asalt toate supermarketurile din țară, în căutare de provizii pentru perioada în care vor fi nevoiți să rămână acasă. Printre produsele aflate la mare căutare în această perioadă se numără carnea, pastele, făina, apa, băuturile alcoolice, dar și dulciurile.

Monica Pop ne spune ce alimente să avem în vedere când facem provizii

Monica Pop susține, însă, că un astfel de comportament poate avea consecințe grave asupra stării noastre de sănătate. Concret, având de vedere panica provocată de răspândirea agentului patogen denumit științific COVID-19, riscăm să cădem victime mâncatului pe fond de stres.

Pentru a evita această situație, cunoscutul medic oftalmolog ne îndeamnă să avem în vedere două alimente esențiale atunci când facem provizii.

Alimentația trebuie să fie corectă în orice anotimp, chiar și fără această situație. Orice fel de exagerare nu este bună. Dimpotrivă! Eu le-am spus tuturor că, în cazul în care vor să facă provizii, ele să se bazeze mai ales pe biscuiți și ceai.

Mâncatul pe fond nervos cauzat de stres și anxietate este nociv. „Bineînțeles că poate duce la obezitate. Și chiar am și pronosticat lucrul acesta: peste o perioadă, dacă durează mai mult repausul la domiciliu, vor fi mult mai mulți obezi decât au fost până acum.

Bolile fiecăruia trebuie îngrijite așa cum s-a făcut până acum. În farmacii se găsesc medicamente. În afară de obezitate și diabet, secundar obezității, nu cred că pot apărea alte afecțiuni, dacă oamenii se comportă normal”, a declarat Monica Pop pentru dcnews.ro.

Monica Pop, sfaturi pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus

Totodată, medicul a explicat într-un mesaj postat pe rețelele de socializare ce trebuie să facem pentru a ne asigura că nu cădem victime agentului patogen care a îngrozit întreaga lume. Cel mai important este să ne păstrăm psihicul la cote înalte și să urmeze sfaturile specialiștilor.

PREVENȚIE CORONA! PERICOLE – MARE ATENȚIE!

1. NU mâncați excesiv. Nu mai mult decât normal. Nu numai că nu ajută la nimic, dar e pericol de obezitate, diabet, decompensarea unor afecțiuni preexistente, care necesită dietă.
2. NU beți alcool. Acesta dilată vasele de sânge, iar pericolul de contaminare e mult crescut.
3. NU luați medicamente inutil sau fără indicație și prescripție medicală. Vă pot face mult rău. Nu uitați că toate medicamentele au efecte secundare.
4. Nu ascultați și nu citiți știri apocaliptice, aveți grijă mare de psihicul dumneavoastră. Ascultați doar indicațiile medicilor implicați în combaterea epidemiei. Vedeți numai filme relaxante, nu cu boli, crime, dezastre ,horror, etc.
5. Nu ieșiți din casă decât dacă e strict necesar. Când reveniți, spălați-vă pe mâini, față și nări.
6. TĂRIE, ECHILIBRU, CURAJ, RĂBDARE, este tot ce ne trebuie acum”, a scris Monica Pop pe contul său de Facebook.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×