Monica Melencu despre suspectul reținut în cazul Caracal: ”L-am mai văzut. Eu cred că a fost forțat”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
27/11/2019, 18:03
Monica Melencu despre suspectul reținut în cazul Caracal: ”L-am mai văzut. Eu cred că a fost forțat”
Ce spune Monica Melencu despre noul suspect reținut de DIICOT. Sursa foto: playtech.ro

Direcția de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a anunțat că a reținut un nou suspect în cazul Caracal. Ștefan Risipiceanu este vecinul din Gheroghe Dincă și a fost în atenția anchetatorilor din clipa în care cazul a fost preluat de Structura Centrală. Mama Luizei Melencu spune că îl știe pe inculpat, dar este de părere că acesta a fost forțat să mărturisească.

Monica Melencu, mama Luizei, îl știe pe noul suspect reținut în cazul Caracal

Mama și bunicul Luizei Melencu au reacționat după ce DIICOT a declarat că l-a reținut pe unul dintre vecinii lui Gheorghe Dincă care se pare că a violat-o pe adolescenta de 18 ani. Monica Melencu, mama fetei dispărută în luna aprilie, spune că îl cunoaște pe inculpat și este de părere că acesta a fost forțat să mărturisească. Monica Melencu a citit o parte din dosarul dispariției fiicei sale și al Alexandrei Măceșanu, dar nu i-a dat importanță declarației vecinului lui Dincă.

„Nu știu cât este de adevărat. Persoana asta de 46 de ani are declarația la dosar. Noi ieri (marți – n.r.) am văzut dosarul, dar nu știu cât poate fi de adevărat. Omul acesta, până acum de ce n-a declarat? Într-adevăr, scrie omul ars, cum îl cheamă… Nici nu mai știu cum îl cheamă. Sunt bulversată. E vecin cu Dincă, da. L-am mai văzut. Nici nu știu cum să spun… Acesta e un om care bea, nu știu cât poate fi de adevărat. Probabil cineva l-a forțat, nu știu. Fane, Fane îl cheamă. Pentru noi, orice pistă e importantă, dar nu știu cât poate fi de adevărat. De ce n-a declarat până acum? Nu m-am întâlnit cu el, dar noi am stat în Caracal 20 de ani. Eu știu că omul acesta era un om care bea. El e ars pe mâini”, a declarat mama Luizei, potrivit digi24.ro.

Bunicul Luizei Melencu spune că DIICOT minte

„Eu nu mai știu ce a declarat că a făcut, nu mai țin minte. El mergea prin curtea lui Dincă. Asta îmi amintesc că a declarat, dar când s-a ars la mâini nu-mi aduc aminte, în declarație, ce a scris. Trebuie să citesc iar să văd despre ce e vorba. Noi am studiat abia 19 dosare. Toate sunt 30. Am citit declarația din dosar. Că îl cheamă Fane, dar nu că a violat-o pe Luiza. Asta nu pot confirma că ar fi scris așa ceva. Declarația lui este la dosar. Am dat peste o declarație de-a acestui Fane cu mâinile arse”, a completat Monica Melencu.

Nici bunicul Luizei Melencu nu crede că suspectul reținut este complicele lui Dincă. „Nu-l cred în stare că a făcut aşa ceva. Noi nu credem că acel nemernic a violat-o pe Luiza. DIICOT-ul minte! MINTE! MINTE!”, a spus bunicul fetei, potrivit România TV.

Ștefan Risipiceanu este bărbatul ars pe mâini care a fost luat în vizor încă din primele zile ale anchetei. Suspectul a declarat că l-a văzut pe Dincă în momentul în care o ținea sechestrată în mașină pe Luiza, acesta fiind și motivul pentru care a luat parte la viol.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×