Moment emoționant la parada de 1 Decembrie din București. Reacția unei fetițe întrebată dacă e mândră că e româncă este înduioșătoare

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/12/2018, 08:52
Moment emoționant la parada de 1 Decembrie din București. Reacția unei fetițe întrebată dacă e mândră că e româncă este înduioșătoare
Moment emoţionant la parada de 1 Decembrie din Capitală, unde un copil a spus de ce e mândră că e româncă

La parada de 1 Decembrie din București, pe lângă defilarea militarilor, a reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne și ai Serviciului Român de Informații, dar și a militarilor din tări aliate ori partenere, au fost și momente mișcătoare. O fetiță, întrebată despre lucrurile care i-au atras atenția la acest eveniment, a răspuns că simte o bucurie mare pentru că a văzut toate momentele desfășurate în acea zi. ”Mi-a plăcut defilarea Armatei, mă bucur că am văzut toate momentele frumoase”, i-a spus copilul corespondetului Pro TV Ovidiu Oanță.

De asemenea, când a fost întrebată dacă este onorată că e româncă, fetița a afirmat că este, dar nu numai pentru faptul că țara noastră este frumoasă, ci și pentru că România a făcut atâtea. ” Da, pentru că înseamnă foarte mult și pentru că România a făcut atâtea și e foarte frumos. E foarte frumoasă țara”, a spus copilul.

Moment emoționant la parada de 1 Decembrie din București. Reacția unei fetițe, întrebată dacă e mândră că e româncă: ”Da, pentru că înseamnă foarte mult și pentru că România a făcut atâtea”

moment emotionant la parada de 1 decembrie reactie fetita
La parada de 1 Decembrie din București, pe lângă defilarea militarilor,  au fost și momente mișcătoare

Cât despre ce informații a auzit până acum despre semnificația Zilei Naționale, fetița a spus că Marea Unire din 1918 a fost un moment foarte bun cu care ar trebui să ne mândrim. ”Cred că a fost un moment foarte bun și cred că suntem mândri pentru că suntem români și avem așa o țară frumoasă”, a răspuns copilul.

mesaj emotionant parada 1 decembrie reactie fetita
Când a fost întrebată dacă este onorată că e româncă, fetița a afirmat că este, dar nu numai pentru faptul că țara noastră este frumoasă, ci și pentru că România a făcut atâtea

 

Anul 2018 este unul special pentru România, iar desăvârșirea statului național român a trebuit cinstit pe măsură cu defilări, povești, amintiri, scrieri readuse în ochii oamenilor. Așadar, printre oamenii de care ar trebui să ne amintim nu numai de 1 Decembrie, ci întotdeauna când ne mai fuge gândul la țară este Regina Maria. Acum 100 de ani, România trăia un moment impresionant; momentul începutul nostru la care regina-soldat a fost o piatră de temelie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×