Noi modificări la Codul Rutier. Șoferii nu mai pot ține pasul! Toți care au RCA trebuie să știe ultimele schimbări!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
07/03/2019, 23:23
Noi modificări la Codul Rutier. Șoferii nu mai pot ține pasul! Toți care au RCA trebuie să știe ultimele schimbări! GALERIE FOTO
Cod Rutier prevede asigurari RCA mai scumpe

Pe lângă noua taxă auto impusă tuturor șoferilor, care urmează să fie prezentată publicului anul acesta, dar și creșterea amenzilor prevăzute în noul Cod Rutier, conducătorii auto mai primesc o lovitură!

RCA mai scump și pe numele șoferului, nu al proprietarului

Codul Rutier se pare că va fi din nou modificat! Milioane de posesori de autovehicule vor plăti și mai scump poliţele RCA. Pe de altă parte, Consiliul Concurenţei vine cu încă o propunere care să-i împovăreze și mai tare e șoferi. Consiliul propune ca poliţa RCA să fie făcută direct pe numele şoferului şi nu pe cel al proprietarului.

Consiliul Concurenţei vrea astfel să armonizeze legea românească cu normele europene. Măsura i-ar afecta în principal pe şoferii tineri, care şi-au înmatriculat maşina pe numele părinţilor sau bunicilor pentru a plăti mai puţin la impozit și la asigurarea de tip RCA, scrie romaniatv.net.

Cod Rutier RCA scump
Codul Rutier ar putea prevede ca RCA-ul sa fie facut pe numele soferului, nu al proprietarului

Șoferii loviți de mașini fără RCA vor fi despăgubiți

Noua propunere aduce și vești bune pentru șoferii are au fost implicați în accidente rutiere cu mașina care nu avea asigurare de tip RCA. Şoferii păgubiţi după astfel de accidente vor primi bani prin fondul de garantare. Șansa ca șoferl care v-a accidentat mașina să nu aibă încheiată o poliță de asigurare este una destul de mare! Potrivit Consiliului Concurenţei, 20 la sută dintre automobilele din România nu au asigurare RCA, în momentul de faţă. Propunerile vor ajunge pe masa celor de la Autoritatea de Supraveghere Financiară.

Mult anunțata taxă auto încă nu a fost pusă nici în dezbatere publică, dar autoritățile de la Ministerul Mediului au declarat în trecut că aceasta va fi plătită de toți posesorii de autoturisme, indiferet de vechimea lor.

Șoferii vor scoate bani din buzunare în ficare an, nu doar la înmatriculare, cum era până în urmă cu ceva timp. Noua taxă auto se va plăti în funcție de nora de poluare a autoturismului! Cele mai mari taxe le vor plăti, astfel, proprietarii mașinilor non euro sau euro 1, euro 2 și euro 3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×