Modificări importante la Codul Rutier, de la 1 octombrie 2018! Cum sunt afectați șoferii!

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/10/2018, 14:39
Modificări importante la Codul Rutier, de la 1 octombrie 2018! Cum sunt afectați șoferii!
Amenzile rutiere pot fi platite in 15 zile, potrivit modificărilor aduse Codului Rutier, de la 1 octombrie

Luna octombrie a venit cu modificări importante pentru șoferii români, aduse de Codul Rutier! Astfel, începând cu data de 1 octombrie, românii au mai mult timp la dispoziție să plătească amenzile rutiere reduse la jumătate!

Dacă până în prezent, amenzile primite de la polițistul de la rutieră puteau fi plătite la jumătate în primele 48 de ore, acum timpul s-a prelungit până la un număr de 15 zile lucrătoare de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal.

Modificările aduse de la 1 octombrie Codului Rutier acordă mai mult timp șoferilor pentru plata amenzilor rutiere

”Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal”, potrivit modificărilor aduse articolului 28 din ORDONANŢĂ nr. 2 din 12 iulie 2001.

„Cu alte cuvinte, dacă agentul constatator vă aplică o amendă de 200 de lei, iar minimul prevăzut de lege este 100 de lei, dumneavoastră veţi putea achita în termen de 15 zile calendaristice doar 50 de lei. Şi tot de astăzi, amenzile nu mai pot fi achitate direct la poliţist… eliminăm, astfel, orice schimb de bani între cetăţean şi poliţist!”, se arată într-o postare de pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Pentru a plăti amenda rutieră la jumătate trebuie să mergem fie la sucursalele CEC, la Trezorerie, la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale, online sau pe ghiseul.ro.

Citește și Razie a Poliţiei Rutiere din Capitală! Ce au putut să găsească poliţiştii în trafic

Citește și Ultimele detalii despre noua taxă auto! Se pare că va intra în vigoare pe 1 aprilie 2019!

Plata amenzilor contravenţionale achitate prin intermediul sistemelor electronice de plată prevăzute de lege se dovedeşte prin prezentarea extrasului de cont al plătitorului sau a dovezii de plată emise de către sistemele de plăţi, aceasta specificând data şi ora efectuării plăţii; în aceste situaţii se elimină obligativitatea pentru plătitor de a preda o copie de pe extrasul de cont sau de pe dovada de plată emisă de sistemul de plăţi către agentul constatator sau organul din care acesta face parte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×