Moartea la pungă! Acest aliment rămâne nedigerat în stomacul tău. Efectele asupra sănătății sunt devastatoare!

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
03/03/2019, 18:41
Moartea la pungă! Acest aliment rămâne nedigerat în stomacul tău. Efectele asupra sănătății sunt devastatoare!
Alimentul care te poate ucide

Cercetătorii au ajuns la o concluzie incredibilă. Nu te-ai fi gândit niciodată că acest aliment aparent sănătos poate avea efecte de-a dreptul devastatoare  asupra sănătății tale. Mai mult ca sigur vei renunța să-l mai consumi.

Moartea la pungă. Alimentul surprinzător care rămâne nedigerat în stomacul tău

Nu puține sunt momentele în care te întorci obosit după o zi plină la locul de muncă și simți nevoia unei gustări rapide și ușor de preparat. Supa cu tăiței poate părea varianta ideală, însă lucrurile nu stau deloc așa.

În realitate, acest aliment nu este nimic altceva decât „moarte la pungă”. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Universitatea Baylor. Potrivit specialiștilor respectivi, consumul de tăiței contribuie la apariția unor modificări metabolice ce țin de afecțiuni cardiovasculare, diabet și accident vascular cerebral.

Alimente care te ajută să ai o digestie sănătoasă
Alimente care te ajută să ai o digestie sănătoasă

Surpriză! Banala supă cu tăiței poate provoca  probleme de sănătate grave

Chiar dacă par a fi variante ideale atunci când vrei să mânânci ceva rapid și ușor de preparat, alimentele instant și procesate sunt cele mai neinspirate alegeri pe care le putem face. Sfatul cercetătorilor este să eviți  pe cât posibil astfel de alimente nocive.

În altă ordine de idei, „un metabolism leneș presupune reducerea aportului caloric pentru a rămâne cu greutatea în limite normale. O digestie proastă vine, însă, și cu alte pericole, precum acumulare de toxine, balonare, flatulență, constipație, boli metabolice” , susțin specialiștii.

Cheia unei vieți sănătoase este alimentația bogată în fibre, întrucât acestea favorizează tranzitul intestinal. Acestea se găsesc în mod special în legume, dar și în produsele ăe bază de făină integrală. De asemenea, probioticele și prebioticele au un rol esențial pentru o digestie echilibrată.

Dintre alimentele care ajută digestia, amintim: asparagus , avocado, ardei gras, ardei iute, broccoli , varză, conopidă, usturoi, ciuperci, ceapă, spanac, dar și fasole verde, cartofi dulci, banane, lămâi verzi, prune, portocale, sau pepene verde.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×