Cercetătorii au ajuns la o concluzie incredibilă. Nu te-ai fi gândit niciodată că acest aliment aparent sănătos poate avea efecte de-a dreptul devastatoare asupra sănătății tale. Mai mult ca sigur vei renunța să-l mai consumi.
Moartea la pungă. Alimentul surprinzător care rămâne nedigerat în stomacul tău
Nu puține sunt momentele în care te întorci obosit după o zi plină la locul de muncă și simți nevoia unei gustări rapide și ușor de preparat. Supa cu tăiței poate părea varianta ideală, însă lucrurile nu stau deloc așa.
În realitate, acest aliment nu este nimic altceva decât „moarte la pungă”. Cel puțin așa susțin cercetătorii de la Universitatea Baylor. Potrivit specialiștilor respectivi, consumul de tăiței contribuie la apariția unor modificări metabolice ce țin de afecțiuni cardiovasculare, diabet și accident vascular cerebral.
Surpriză! Banala supă cu tăiței poate provoca probleme de sănătate grave
Chiar dacă par a fi variante ideale atunci când vrei să mânânci ceva rapid și ușor de preparat, alimentele instant și procesate sunt cele mai neinspirate alegeri pe care le putem face. Sfatul cercetătorilor este să eviți pe cât posibil astfel de alimente nocive.
În altă ordine de idei, „un metabolism leneș presupune reducerea aportului caloric pentru a rămâne cu greutatea în limite normale. O digestie proastă vine, însă, și cu alte pericole, precum acumulare de toxine, balonare, flatulență, constipație, boli metabolice” , susțin specialiștii.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Cheia unei vieți sănătoase este alimentația bogată în fibre, întrucât acestea favorizează tranzitul intestinal. Acestea se găsesc în mod special în legume, dar și în produsele ăe bază de făină integrală. De asemenea, probioticele și prebioticele au un rol esențial pentru o digestie echilibrată.
Dintre alimentele care ajută digestia, amintim: asparagus , avocado, ardei gras, ardei iute, broccoli , varză, conopidă, usturoi, ciuperci, ceapă, spanac, dar și fasole verde, cartofi dulci, banane, lămâi verzi, prune, portocale, sau pepene verde.