Mişcări de trupe în PSD, după ce guvernul Dăncilă a picat! Mihai Fifor, retras din funcţie. Alţi trei oameni, demişi

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
12/10/2019, 09:39
Mişcări de trupe în PSD, după ce guvernul Dăncilă a picat! Mihai Fifor, retras din funcţie. Alţi trei oameni, demişi GALERIE FOTO
Viorica Dăncilă și Mihai Fifor nu vor mai face echipă pentru alegerile prezidențiale. Sursa foto - facebook

Mişcări de trupe în PSD, după ce guvernul Dăncilă a picat! Așa cum era de așteptat au început să cadă capete printre social democrați. Trei parlamentari PSD care au votat moțiunea de cenzură au fost excluși din partid la ședința informală a CEx. Liderii au votat în unanimitate excludere lor. Vorbim despre Gabriel Petrea, nimeni altul decât președintele organizației de tineret în cadrul partidului.

Mişcări de trupe în PSD, după ce guvernul Dăncilă a picat!

Marius Sorin Bota este și el out din partid. Despre el inițial erau informații că a plecat cu bilele, fără să le introducă în urne. A încercat acest lucru, dar a scăpat în urnă bila albă și a plecat doar cu cea neagră. Ion Talpoș a fost până în iunie 2018 senator PMP, apoi a trecut alături de social democrați, dar nu a rezistat prea mult. A fost încântat de moțiunea de cenzură, una care i-a adus finalul în partid.

Inițial, pe listă se afla și Mihaiță Găină, finul lui Petre Daea, ministrul interimar al Agriculturii. Și acesta a votat moțiunea de cenzură, dar a demisionat din PSD încă de săptămâna trecută. Nu s-a terminat aici pentru că Mihai Fifor a fost nevoit să plătească și el. Acestuia i s-a retras funcția de șef de campanie pentru alegerile prezidențiale. Vă reamintim că Parlamentul a adoptat joi moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă cu 238 voturi „pentru” dintre cele 242 valabil exprimate. Au fost în total 245 de voturi, dintre care 4 voturi împotriva demiterii.

Mişcări de trupe în PSD, după ce guvernul Dăncilă a picat! Fifor
Mihai Fifor și-a pierdut funcția de șef de campanie. Sursa foto – facebook

Mihai Fifor, retras din funcţie

În acest moment, guvernul PSD este demis, dar rămâne deocamdată în funcție ca interimar, cel puțin până când va decide președintele României, Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă a anunțat la scurt timp după vot că nu va face un pas în spate, inclusiv în ceea ce privește candidatura la prezidențiale. În replică, șeful statului a precizat că luni, cel târziu marți va face o propunere pentru Executiv, una despre a transmis că se conturează în jurul liberalilor.

Partidele au fost deja chemate la Cotroceni și după prima rundă de negocieri, Klaus Iohannis a spus că PNL pare partidul dispus să se înhame în acest moment la muncă. Liberalii vor fi sprijiniți de cei de la USR și posibil ALDE.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×