Mircea Beuran, înregistrat în timp ce recunoștea că a luat 10.000 de euro mită! Anunțul oficial al judecătorilor

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/02/2020, 16:17
Mircea Beuran, înregistrat în timp ce recunoștea că a luat 10.000 de euro mită! Anunțul oficial al judecătorilor GALERIE FOTO
Mircea Beuran soseste la sediul Politiei Capitalei. Sursa foto - ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Mircea Beuran a fost înregistrat în timp ce recunoștea că a luat 10.000 de euro mită! A făcut acest lucru atât denunțătoarea, cât și procurorii din dosarul instrumentat de DNA. Acest fapt este stipulat cât se poate de clar în motivarea judecătorilor care au decis arestul la domiciliu.

Mircea Beuran, înregistrat în timp ce recunoștea că a luat 10.000 de euro mită!

Mai exact, judecătorul de la Tribunalul București arată în motivare că denunțătoarea avea microfoane pe ea la o întâlnire la care i-a cerut înapoi medicului – profesor cei 10.000 de euro plătiți în 2018 pentru un post de asistent la Universitatea de Medicină.

Conform motivării, Mircea Beuran ar fi amenintat-o pe denuntatoarea careia ii coordona doctoratul că va rupe relațiile.

Anunțul oficial al judecătorilor

De altfel, judecătorul a precizat și care sunt probele procurorilor. Printre ele, declaraţiile martorilor înregistrările ambientale, interceptările efectuate în cauză, înregistrările efectuate de martora denunţătoare, precum şi înscrisurile existente la dosarul de urmărire penală.

”Fapta presupus a fi săvârşită de către inculpat sunt de o gravitate extremă care se răsfrânge asupra siguranţei şi eficienţei sistemului public de sănătate, în contextul în care medicii (care doresc posturi) accesează, prin intermediul inculpatului, aceste posturi,(…)

(…) pe baza unor criterii pecuniare şi nu conform competenţei profesionale, urmate de obţinerea unor foloase considerabile pentru inculpații cu funcții de decizie.

Prin acțiunile sale, inculpatul a transformat o instituție publică de prestigiu (…) în propria „piață de desfacere”, ca sursă personală de venituri ilicite”, se arată în motivarea instanței.

Mai mult de atât, judecătorul a motivat decizia de arest preventiv amintind de exodul medicilor: ”Este de notorietate faptul că tinerii absolvenţi ai facultăţii de medicină se orientează către state membre ale Uniunii Europene care le asigură un climat normal, firesc de exercitare a profesiei (…)

(…) fără alte condiţionări cu excepţia celor de competenţă, astfel că judecătorul de drepturi şi libertăţi îşi exprimă convingerea, ca în viitor, prin măsuri administrative oneste să fie asigurată egalitatea de şanse pentru toţi candidaţii, fără discriminare sau alte beneficii materiale”.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×