Minune la mănăstirea de maici Paltin din Neamţ! Moaştele unui călugăr de la Muntele Athos, neatinse de flăcările ce au mistuit totul

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
05/01/2020, 12:20
Minune la mănăstirea de maici Paltin din Neamţ! Moaştele unui călugăr de la Muntele Athos, neatinse de flăcările ce au mistuit totul GALERIE FOTO
Incendiul a fost sesiyat de maici. Sursa foto - știri-neamț.ro

Minune la mănăstirea de maici Paltin din Neamţ, lăcaşul de cult unde părintele Iustin Pârvu a fost tratat în ultima perioadă din viaţă când era grav bolnav. Vă readucem aminte că sâmbătă seară, aici a izbucnit un foc violent la acoperișul stăreţiei.

Minune la mănăstirea de maici Paltin din Neamţ!

Flăcările au fost observate de maicile care se aflau la slujbă. Acestea au sunat de urgență la 112. De remarcat că până au ajuns pompierii, femeile au încercat să stingă flăcările cu extinctoarele. În ajutor le-au sărit şi câţiva pelerini cazaţi în incintă.

Pompierii au fost nevoiţi să aducă apă din pârâul din apropiere, întrucât în zonă nu există reţea de hidranţi.

Moaştele unui călugăr de la Muntele Athos, neatinse de flăcările ce au mistuit totul

Ca un miracol, spun credincioşii, rămăşiţele venerate ale unui călugăr de la Mănăstirea Vatopedu din Muntele Athos au rămas intacte, deşi sipetul în care se aflau a fost puternic afectat de foc.

A fost salvată din foc şi o icoană a Sfântului Nicolae, dar pe care flăcarile şi-au lăsat urme adânci.

Focul a izbucnit în podul clădirii unde se aflau mai multe plante medicinale, lăsate la uscat. Între timp s-a descoperit că incendiul de la mănăstirea de maici Petru Vodă a fost provocat de coşul de fum neptrotejat termic faţă de un material combustibil.

Flăcările au distrus mansarda imobilului, acoperişul acestuia, obiecte de mobilier aflate în chilii, cărţi din biblioteca mănăstirii şi obiecte de cult.

La locul intervenţiei s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Garda 2 de Intervenţie Poiana Teiului. Ajunşi la locul indicat pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul întregului acoperiş.

Mănăstirea de maici Paltin face parte din anasamblul mănăstiresc Petru Vodă, acolo unde a trăit şi este înhumat arhimandritul Iustin Pârvu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai Moldovei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×