Ministrul Sănătăţii aşteaptă încă 200.000 de români în ţară până de Paşte: „Sunt oameni care au venit de frică!”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
28/03/2020, 22:28
Ministrul Sănătăţii aşteaptă încă 200.000 de români în ţară până de Paşte: „Sunt oameni care au venit de frică!”
Ministrul Sănătăţii aşteaptă încă 200.000 de români în ţară până de Paşte: "Sunt oameni care au venit de frică!"

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că România este aproape de scenariul 4 elaborat de autorităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus şi că va urma o nouă ordonanţă pentru implementarea de măsuri. Ministrul a declarat că România este pregătită pentru a primi alţi compatrioţi acasă până la Paşte.

Ministrul Sănătăţii aşteaptă încă 200.000 de români în ţară până de Paşte: „Sunt niște oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi

Nelu Tătaru a declarat că vârful epidemiei din România ar fi aşteptat în a doua jumătate a lunii aprilie, în jurul sărbătorilor pascale, când ar putea fi în jur de 10.000 de persoane infectate cu virusul COVID-19 în România.

Creşterea ar putea fi determinată şi de faptul că până în acest moment s-au întors aproximativ 200.000 de români, după cum spune ministrul, însă până la Paşte sunt aşteptaţi să mai vină alţi 200.000 de români în ţară:

„Sunt niște oameni care au venit de frică, dar ajunși aici bravează. Sunt niște oameni care au fugit de moarte, dar pot aduce moartea la noi. Dacă nu-și respectă propria imagine sau propriul corp, să aibă un respect pentru bătrânii, pentru copiii și pentru toți cei din jurul lor”, a spus Tătaru la Digi 24.

„Vrem să ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie ușoară”

Nelu Tătaru a vorbit şi despre modul în care a ajuns Spitalul Judeţean de la Suceava principalul focar de coronavirus din România: „Acolo a fost un cumul de neregului, culminând cu pierderea șirului anchetelor epidemiologice, testarea era privită ca un leac.

În aceste condiții am avut o transmitere comunitară activă, un deficient și în managementul acelei unități, proceduri care nu prea fusese instituite, o anchetă care s-a împotmolit, toate acestea au dus la o pierdere de sub control a lucrurilor”, a mai spus Ministrul Sănătăţii.

În România se anunţă noi restricţii pentru populaţie odată cu scenariul 4 elaborat de autorităţi pentru combaterea pandemiei de coronavirus:

„Fiecare minister vine cu aportul său, noi am propus algoritm de testare, prezența în carantină, spitalizarea anumitor categorii.

Vrem să ducem la domiciliu pe cei cu simptomatologie ușoară, iar medicii cu coronavirus, dar simptomatologie ușoară să rămână în spitale să trateze pacienții. Vrem să se poată face angajări fără conscurs, sunt mai multe propuneri”, a mai precizat Nelu Tătaru.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×