Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit la România TV despre testarea în masă a bucureştenilor pentru coronavirus. Edilul a declarat că nu este un test dureros, iar materialele nu au cum să fie fake, toate fiind omologate.
Gabriela Firea a vorbit despre testarea în masă a bucureștenilor de coronavirus: „Nu este dureros!”
Gabriela Firea a declarat că spitalele din Capitală sunt bine alimentate în acest moment şi susţine că speră ca şi pe viitor situaţia să rămână sub control, mai ales că în acest moment toate eforturile administraţiilor merg spre sectorul de sănătate şi servicii publice:
„Testul nu este dureros. Există două teste foarte mici. Echipele medicale vor fi instruite de la Institutul „Matei Balș”. Vreau să contrazic informații eronate. Nu sunt fake-uri. Cei care s-au înscris la proceduri sunt din Austria și Belgia. Nu muncim decât cu lucruri omologate, sub îndrumarea domnului Adrian Streinu-Cercel.
Vă rog să aveți încredere că ne-am organizat în această perioadă. Nu va fi niciun risc pentru cadrele medicale și nici pentru oameni. Acum, spitalele sunt dotate, însă nu știm pentru cât timp. Comenzile vin greu, mulți furnizori spun că au semnat contractul însă tirul este blocat în vamă.
Este o goană pentru a alimenta foarte bine toate spitalele ca medicii să nu aibă de suferit. Acum nu sunt probleme și nici nu vrem ca pe viitor să fie probleme. Am apelat la ambasade, la alte primării ca să putem să eliminăm blocajele.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Antonia îți aduce 777 rotiri gratuite la Betano! Garantat, fără depunere
Administrațiile se străduiesc și s-au dus toate eforturile spre sănătate și servicii publice pentru că în acest moment nu se poate face altceva. Toate bugetele, toate eforturile, toată infrastructura merge în acea direcție”, a spus Firea la România TV.
„Oamenii de ştiinţă stabilesc clar care este eşantionul”
Primarul a declarat că Institutul Matei Balş a cumpărat deja o mie de teste şi urmează ca Primăria Capitalei să ia 5000 de teste, plus câte 1.000 de teste cumpărate de fiecare primărie de sector. Astfel, ar fi aproximativ 10.000 de teste în Capitală, iar testarea ar urma să se desfăşoare într-o săptămână.
Edilul a declarat şi cine va fi testat: „Deci nu poliţistul decide, nu preşedintele de asociaţie, nu primarul de sector sau general, ci oameni de ştiinţă care pot să stabilească clar care este eşantionul”
În România s-au înregistrat până acum 1452 de cazuri de coronavirus şi 30 de decese. Ţara noastră se pregăteşte să treacă în scenariul 4, specialiştii considerând că la începutul săptămânii viitoare vor fi înregistrate peste 2000 de cazuri.