Ministrul olandez al Sănătății a demisionat la doar o zi după ce a leșinat în Parlament! Între timp, premierul batav îi asigură pe cetățeni că au suficientă hârtie igienică

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
19/03/2020, 22:13
Ministrul olandez al Sănătății a demisionat la doar o zi după ce a leșinat în Parlament! Între timp, premierul batav îi asigură pe cetățeni că au suficientă hârtie igienică
Bruno Bruins, ministrul olandez al Sănătății, a demisionat la o zi după incidentul nefericit din Parlament. Sursa foto: hepta.ro

Numărul deceselor provocate de noul coronavirus a depășit deja pragul de 7.000 la nivel global și tinde să capete proporții dramatice pe zi ce trece, în toate cele 164 de state afectate. Printre acestea se numără și Olanda, unde bilanțul actual indică 2.460 de persoane contaminate, dintre care 76 s-au stins din viață.

Ministrul olandez al Sănătății a demisionat la o zi după ce a leșinat în timpul unei dezbateri parlamentare pentru coronavirus

Vizibil depășite de situație, autoritățile batave caută cu disperare soluții pentru a stopa răspândirea agentului patogen. De altfel, această criză se reflectă și pe scena politică, întrucât ministrul Sănătății, Bruno Bruins, și-a anunțat joi demisia din funcție.

Gestul său vine la doar 24 de ore după ce a căzut, pur și simplu din picioare, în timpul unei dezbateri parlamentare axate tocmai pe epidemia de coronavirus. Acesta a leșinat chiar în momentul în care vorbea despre măsurile ce urmează să fie luate în perioada următoare.

Mai mulți oficiali aflați în preajma sa i-au sărit imediat în ajutor, ridicându-l și oferindu-i un pahar cu apă, după care ministrul a părăsit sala de plen pe propriile picioare. Într-un mesaj postat ulterior pe rețelele de socializare, Bruins a pus incidentul pe seama oboselii acumulate în ultimele zile.

Mă voi odihni în această seară și mă voi întoarce mâine la muncă, pentru a continua lupta împotriva coronavirusului”, și-a asigurat el colegii. A revenit, însă doar pentru a-și prezenta demisia din funcție.

În Olanda au fost închise școli, baruri și restaurante. Premierul îi asigură pe cetățeni că au suficientă hârtie igienică

În altă ordine de idei, având în vedere numărul tot mai mare al persoanelor infectate cu coronavirus, autoritățile olandeze au recurs la o serie de măsuri drastice, pe modelul altor state, printre care și România. Astfel, au fost închise pentru o perioadă nedeterminată școlile, barurile și restaurantele din țară, cu scopul de a stopa răspândirea agentului patogen.

Totodată, premierul Mark Rutte a mers personal joi dimineața într-un supermarket din Haga, pentru a vedea dacă stocurile de produse sunt suficiente. La capătul unei inspecții îndelungate, șeful Executivului i-a asigurat pe cetățeni că magazinele din țară nu duc lipsă de… hârtie igienică.

Avem destul în țară pentru următorii 10 ani. Putem merge liniștiți la toaletă 10 ani de acum înainte”, a precizat prim-ministrul Olandei.

Totodată, acesta și-a exprimat din nou susținerea pentru teoria imunității colective, în detrimentul unei carantinări totale a populației.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×