Ministrul Muncii, Marius Budăi, nou anunț despre pensii: ”Nu este o lege ușor de pus în practică”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
08/10/2019, 08:31
Ministrul Muncii, Marius Budăi, nou anunț despre pensii: ”Nu este o lege ușor de pus în practică”
Ministrul Muncii Marius Budăi i-a asigurat pe români că pensiile vor continua să crească. Sursa foto: bursa.ro

Ministrul Muncii Marius Budăi vrea să îi asigure pe toți pensionarii din România că sunt bani suficienți pentru majorarea din ianuarie 2020. Totodată, Marius Budăi a mărturisit că Noua Lege a Pensiilor este o inițiativă care le va permite pensionarilor români să ajungă la același nivel cu veniturile Uniunii Europene. În acelaşi timp, există şi unele dificultăţi în implementarea acestei decizii de majorare a pensiilor, însă se face tot posibilul pentru creşterea lor.

Marius Budăi susține că sunt bani suficienți pentru majorarea pensiilor

Ministrul Muncii a ținut să lămurească lucrurile după ce Opoziția a spus că nu sunt bani pentru a susține Noua Lege a Pensiilor. Marius Budăi i-a asigurat pe toți pensionarii din țara noastră că punctul de pensie va crește în ianuarie 2020 așa cum prevede actul normativ pentru că există fondurile necesare pentru majorarea pensiilor. Prin urmare, puncul de pensie va ajunge la 1 ianuarie 2020 la 1.265 de lei, el fiind majorat ultima dată la 1 septembrie 2019.

„Am spus tot timpul că vom avea bani de toate majorările pe care le-am anunțat, fie că vorbim de Legea salarizării unitare fie că vorbim de Legea pensiilor. Nu am susținut niciun moment că Legea pensiilor este o lege facil de pus în practică. Dar nici nu este o lege la care să renunțăm pentru că și românii trebuie să ajungă cu veniturile spre media Uniunii Europene”, a declarat Marius Budăi la România TV.

Ministrul Muncii spune că sunt banii pentru pensii
Pensiile vor crește la 1 ianuarie 2020 când va crește din nou punctul de pensie. Sursa foto: idealista.ro

Pensiile românilor vor continua să crească

Pensionarii vor avea parte de măriri treptate la intervale regulate de timp. Așa cum am văzut mai sus punctul de pensie urmează să crească în doar câteva luni, la 1 ianuarie 2020. Următoarea majorare a punctului de pensie va avea loc la 1 septembrie 2020. Așadar, anul viitor noua valoare a punctului de pensie va fi de 1.775 de lei.

„La anul, data de 1 ianuarie va fi cu noua valoare a punctului de pensie care e promovată de la 1 septembrie, adică 1265 de lei. La 1 septembrie 2020, noua valoare a punctului de pensie va fi de 1775 de lei. Avem nevoie de aceste creșteri. Nu este o lege ușor de pus în aplicare. Suntem extrem de atenți la ce se întâmplă în jurul nostru și în țară. Discutăm săptămânal cu premierul Viorica Dăncilă și cu ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, avem specialiști în artid și avem și determinare și știință să o facem”, a completat ministrul Muncii.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×