Marius Budăi, nou anunţ despre pensii! Categoriile de pensionari care vor beneficia de mai mulţi bani

Dan Stancu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 18:43
Marius Budăi, nou anunţ despre pensii! Categoriile de pensionari care vor beneficia de mai mulţi bani GALERIE FOTO
Pensionarii din România, vești proaste: în 2019, te poți pensiona anticipat doar în aceste condiții

Ministrul Muncii, Marius Budăi, vine cu un nou anunț important despre pensii. Sunt vești bune, iar unele categorii de pensionari vor primi bani mai mulți chiar înainte Paște. Decizia Casei de Pensii va fi benefică pentru aproximativ 100.000 de persoane”.

Marius Budăi, nou anunţ despre pensii! Mesaj înainte de Paște

„Veștile sunt bune pentru pensionari, pentru că am intrat efectiv în acea recalculare pentru pensionarii I și II, care nu au beneficiat de punctaj și până în Paște vor primi deciziile acasă, iar o parte dintre ei chiar și diferențele de bani”, a spus ministrul Muncii, Marius Budăi, la Antena 3.

„De la caz la caz, nu putem spune un procent pentru toți pensionarii, pentru că sunt care au lucrat mai mulți ani în grupe, alții mai puțin, dar este clar că este o creștere”, a ținut să precizeze ministrul.

Veste bună pentru români! Pensiile se vor mări înainte de Paște!
Veste bună pentru români! Pensiile se vor mări înainte de Paște!

Ce spune ministrul Finanțelor

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a ținut să transmită un mesaj despre fondurile de pensii. „Noi ce am făcut ca şi Guvern? Este corect faţă de contribuabili, faţă de deponenţi să poată să aleagă dintr-o arie mai largă acest mecanism, Pilonul II în cazul de faţă, pentru a avea când ies la pensie un plus. Nu s-a creat decât un cadru legal pentru ca omul să opteze dacă doreşte să rămână la Pilonul I sau, dacă doreşte mai departe Pilonul 2, este liber să o facă”, a declarat Teodorovici.

„Nu obligăm pe nimeni. S-a creat doar această prevedere legală, zic eu de bun simţ şi corectă faţă de contribuabil. Nu pleacă nimeni din ţară. Gândiţi-vă ca sunt totuşi miliarde de lei pe care aceste 7 fonduri de pensii le gestionează şi nu pleacă nimeni din România, având în vedere că totuşi este un business foarte profitabil pentru ei”, a adăugat ministrul Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×