Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț de ultimă oră: “Vom aproba o Ordonanţă pentru problemele angajaţilor din Sănătate”

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
16/03/2019, 17:55
Ministrul Muncii, Marius Budăi, anunț de ultimă oră: “Vom aproba o Ordonanţă pentru problemele angajaţilor din Sănătate” GALERIE FOTO
Marius Budăi, ministrul Muncii, anunț de ultimă oră!

Ministrul Muncii a declarat în cursul zilei de sâmbătă că se lucrează la o Ordonanță care ar urma să fie aprobată începând cu săptămâna viitoare. Aceasta ar rezolva problemele pentru câteva categorii de angajați din sistemul de sănătate. De asemenea, acesta a evitat să ofere mai multe detalii privind afirmația în cauză. Un număr de peste 200 de Sindicaliști de la Sanitas au protestat în cursul zilei de miercuri, în fața Ministerului Sănătății, din cauza scăderii sporurilor salariale din sistemul medical.

Marius Budăi, ministrul Muncii, anunț important: „Ce am promis prin programul de guvernare vom respecta”

Ministrul Muncii a declarat sâmbătă, 16 martie, că în Comisia pentru Muncă din cadrul Parlamentului se lucrează la momentul actual la o Ordonanță care ar rezolva problemele pentru câteva din categoriile de angajați din sistemul de sănătate. Avem o Ordonanţă la Comisia pentru Muncă pe care cred că săptămâna viitoare o vom aproba şi vom face şi reglajele necesare acolo. Problemele pentru anumite categorii de angajaţi din Sănătate se vor rezolva săptămâna viitoare”, a declarat, sâmbătă, Marius Budăi.

Întrebat de mai multe de detalii, Marius Budăi s-a abținut la comentarii din cauza faptului că Ordonanța nu a primit încă undă verde de la Comisie. „Votul în Comisie şi în Plenul Camerei Deputaţilor nu este dat şi aşa este corect să mă pronunţ (…) Bineînţeles, urmează promulgarea legii şi publicarea ei în Monitorul Oficial. Ce am promis prin programul de guvernare vom respecta”, a declarat Bădăi la Antena 3.

Marius Budăi, anunț de ultimă oră
Marius Budăi, anunț de ultimă oră despre problemele angajaților din Sănătate

Sindicaliştii Federaţiei Sanitas: „Nu este drept”

Sute de sindicaliști s-au aflat în cursul zilei de 6 martie în fața Ministerului de Finanțe din cauza nemulțumirilor cauzate de modificările aduse de Ordonața cu privire la salarii și pensii. „Scoaterea din plafonul de 30% a sporului de continuitate este un lucru care pe noi ne afecteaza foarte tare si nu putem acorda sporurile de sambete, duminici, pentru sarbatori legale, in care cei din sistemul sanitar lucreaza.

Au ajuns colegii nostri sa primeasca 1%, in loc de 100% pentru aceste zile lucratoare. Noi asiguram continuitatea in spitale si nu e drept sa fim pedepsiti pentru acest lucru. Ministerul Finantelor este initiatorul OUG 114 si tot ministrul Finantelor trebuie sa rezolve aceasta situatie in care ne-a adus”, a declarat vicepreședintele Sanitas, la Digi24.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×