Ministrul Muncii, după ce Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor: ”Nu avem bani”. Elevii ar putea primi mai mulți bani abia în iulie

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 14:28
Ministrul Muncii, după ce Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor: ”Nu avem bani”. Elevii ar putea primi mai mulți bani abia în iulie
Violeta Alexandru a anunțat că nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor de stat. Sursa foto: Hepta.ro

Președintele României Klaus Iohannis a promulgat dublarea alocațiilor de stat marți, 14 ianuarie, iar contrele pe acest subiect au început imediat. Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunțat că în ciuda acestei promulgări alocațiile nu se vor mări. 

Contre pe seama dublării alocațiilor de stat. Acestea nu pot fi mărite mai devreme de iunie

Subiectul măririi alocațiilor de stat a luat amploare după ce șeful statului, Klaus Iohannis, a promulgat marți, dublarea acestora. Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat că mărirea alocațiilor nu va fi posibilă pentru că nu există bani la bugetul de stat.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, este de aceeași părere cu premierul. Cel puțin dublarea alocațiilor nu se va întâmpla mai devreme de luna iunie. Motivul pentru care alocațiile nu se vor dubla luna acesta este tot faptul că nu există resurse pentru plata acestora.

„Să nu avem niciun dubiu cu privire la înțelegerea pe care o avem privind la necesitatea creșterii alocaților. Însă trebuie să înțelegem că din moment ce legea a fost adoptată după ce noi am adoptat bugetul trebuie să găsim resurse pentru plata banilor.  

Violeta Alexandru: Nu sunt bani pentru dublarea alocațiilor de stat

În acest moment NU AVEM BANI. Cred că soluția înțeleaptă este găsirea unei soluții urgente la rectificare, în vară”, a declarat ministrul Muncii pentru Agerpres. Anunțul a fost făcut la scurt timp după ce președintele a promulgat proiectul de lege.

„Prin urmare, cred că soluţia înţeleaptă este ca aceste resurse să fie găsite de urgenţă la momentul rectificării bugetare, (astfel ca măsura să fie aplicată, n.r.) din vară, în a doua parte a anului.

Avem toată disponibilitatea ca legea să se aplice, pentru că ne dăm seama de importanţa subiectului şi am pledat pentru acest lucru în ultimii ani, cu rezultate vizibile, însă nu se poate face peste noapte, chiar nu se poate face peste noapte”, a mai adăugat Violeta Alexandru.

Premierul Ludovic Orban a anunţat vineri, 10 ianuarie, că termenul de intrare în vigoare a dublării alocaţiilor pentru copii va fi probabil prorogat.

Asta înseamnă că legea ar putea fi amânată până la 1 iunie și să intre în vigoare de luna următoare, adică de la 1 iulie. Alocațiile de stat pentru copiii până la 2 ani vor crește de la 300 la 600 de lei, iar alocațiile pentru copiii între 2 și 18 ani ar urma să ajungă de la 150 la 300 de lei.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×