Ministrul Irlandei, advertisment dur pentru companiile care măresc prețul echipamentelor medicale: ”Ne vom aminti de ei”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
29/03/2020, 23:54
Ministrul Irlandei, advertisment dur pentru companiile care măresc prețul echipamentelor medicale: ”Ne vom aminti de ei”
Ministrul Irlandei, advertisment dur pentru companiile care măresc prețul echipamentelor medicale: ”Ne vom aminti de ei”. Sursa foto: Profimediaimages.ro

Ministrul Sănătății din Irlanda Simon Harris le-a transmis firmelor și companiilor care cresc prețul echipamentelor medicale necesare coronavirusului că au un „loc special în Iad”. Declarația a venit după ce în Statele Unite ale Americii prețul ventilatoarelor aproape s-a dublat.

Simon Harris despre majorarea prețului la echipamente destinate pandemiei de coronavirus

Noul tip de coronavirus a dat peste cap o lume întreagă, economia fiind în special afectată. Prețurile la numeroase produse menite să țină la distanță COVID-19 au explodat și aici este vorba de măști, mănuși sau echipamente de protecție. Acesta este și motivul pentru care ministrul irlandez al Sănătății a ținut să transmită companiilor un advertisment dur.

Simon Harris a declarat că nicio companie producătoare de echipamente destinate coronavirusului care va mări prețurile perioada aceasta nu va fi uitată. Ministrul Sănătății din Irlanda a adăugat că aceste persoane vor avea un loc special în Iad.

„Oricine caută acum să facă mai mulţi bani de la oameni, are un loc special în iad. În mijlocul pandemiei când încercăm să menţinem oamenii în viaţă, oricine care vede o oportunitate de a face bani uşor nu prin ceva inovator ci prin ceva exploativ, să ştie că ne vom aminti de ei”, a spus politicianul irlandez, relatează thejournal.ie.

Câți bani a cheltuit Irlanda în lupta cu coronavirusul

Ministrul Sănătății a mai precizat că Irlanda așteaptă în momentul de față un transport din China care include măști, halate și ochelari de protecție care vor ajunge la cadrele medicale chiar de a doua zi. Echipamentele medicale se ridică la suma de 20 de milioane de euro, dar suma cheltuită până acum este mult mai mare. 

Concret, statul irlandez a dat 225 milioane de euro pentru produsele și echipamentele necesare în lupta cu coronavirusul. Până acum un număr de 2.615 de persoane au fost infectate cu COVID-19, în timp ce 46 și-au pierdut viața și doar 5 s-au vindecat. 

„Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv va continua să crească în ultimele zile”, a mai adăugat Simon Harris, potrivit sursei menționate mai devreme.

„Măsurile impuse sunt atât de restrictive și impunătoare, încât nu sunt sigur că pot fi susținute mai mult decât am cerut oamenilor să facă deja”, a mai spus Harris. 

Irlanda a închis şcolile şi universităţile chiar în prima săptămână a lunii martie. A urmat mai apoi închiderea a 7.000 de pub-uri, anularea paradei de ziua naţională a Irlandei, Ziua Sfântului Patrick, precum și închiderea cafenelelor, barurilor şi restaurantelor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×