Ministrul Educației, Monica Anisie, mea culpa după ce a țipat la o profesoară: „Aș fi vrut să fiu mai calmă”. Sindicatele au criticat-o după vizitele în școli

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
18/01/2020, 11:25
Ministrul Educației, Monica Anisie, mea culpa după ce a țipat la o profesoară: „Aș fi vrut să fiu mai calmă”. Sindicatele au criticat-o după vizitele în școli GALERIE FOTO
Monica anisie și-a cerut scuze printr-o postare pe Facebook. Sursa foto - facebook

Ministrul Educației, Monica Anisie își face mea culpa după ce a țipat la o profesoară! Aceasta a postat un mesaj pe o rețea de socializare în care a transmis că regretă interacțiunea pe care a avut-o cu dascălii de la școlile din Ialomița. Decizia sa vine în contextul în care sindicatele din Educație au criticat-o pentru acțiunea făcută.

Ministrul Educației, Monica Anisie, mea culpa după ce a țipat la o profesoară!

Anisie susține că a găsit instituții de învățământ ce aveau toatele în curte și nu a mai fost atentă la prezența presei și la expunerea copiilor. Ministrul a făcut o vizită inopinată, în localitățile Axintele și Sălcioara.

N-a fost deloc mulțumită de ce a găsit aici. Toaletele sunt amplasate în curtea școlii, iar elevii sunt nevoiți să meargă prin frig, neînsoțiți, dacă au nevoie la baie.

„Aș fi vrut să fiu mai calmă”

Ministrul nu s-a oprit aici. A intrat în sălile de clasă și i-a întrebat pe dascăli ce fac atunci când cei mici au nevoie la toaletă. Totul s-a desfășurat în prezența a mai multe echipe de reporteri de la diferite televiziuni.

Ulterior, comportamentul ministrului a fost criticat de mai multe ONG-uri din educație. „Eu sper că oricare profesor sau director responsabil din România, dacă ar trece pe culoarul unei școli și ar auzi ceea ce am auzit eu, ar încerca să intervină.

Nu am fost în acea școală pentru doamna învățătoare, dar sunt un om căruia chiar îi pasă de copii, elevii mei pot depune mărturie.

Aș fi vrut să fiu mai calmă în acea interacțiune și este regretabil că, pentru moment, nu am fost atentă la prezența presei și expunerea copiilor, lucru pentru care îmi pare rău.

Cred că profesorii din România, mai ales cei care au motivație să lucreze acolo unde este mai greu, merită și trebuie să fie respectați și încurajați. La fel cum cred că există o nevoie uriașă de înțelegere și echilibru.

Inclusiv pentru un profesor care greșește. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere!”, a scris pe pagina sa de Facebook, Monica Anisie.

Reprezentanții sindicatelor din Educație au criticat modul în care ministrul a făcut vizita, precizând că aceste controale au luat forma unor descinderi şi că orice vizită în unităţile de învăţământ trebuie să respecte regulile impuse de lege. Membrii FSLI, cea mai mare organizație sindicală din Educație, i-au cerut un rezultat public concret al acestor controale, precizând că altfel există riscul „să rămânem doar cu imaginea unui „spectacol”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×