Ministrul Agriculturii se așteaptă la scumpiri cauzate de coronavirus. Producătorii de legume se tem că vor fi închise piețele

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/03/2020, 08:47
Ministrul Agriculturii se așteaptă la scumpiri cauzate de coronavirus. Producătorii de legume se tem că vor fi închise piețele
Ministrul Agriculturii spune că se așteaptă la scumpiri cauzate de coronavirus. Sursa foto: realitatea.net

Pandemia de coronavirus ne va scumpi produsele. Cel care trage un semnal de alarmă este chiar ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Acesta a declarat, miercuri, la Târgovişte, că dacă actuala criză va evolua foarte mult vor începe să apară scumpiri la unele produse.

Ministrul Agriculturii spune că se așteaptă la scumpiri cauzate de coronavirus

„Cu siguranţă, dacă criza va evolua foarte mult, vor începe să apară şi scumpiri pentru unele produse. Speranţa mea este că lucrurile se pot gestiona şi cel puţin pe termen scurt şi mediu aceste scumpiri să nu le înregistrăm”, a spus ministrul Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii s-a întâlnit, miercuri, cu fermieri din Lunguleţu, Băleni şi Târgovişte (zona Sârbi). Aceștial-au asaltat cu întrebări legate de vânzarea produselor în piețe și dacă vor mai avea voie să deschidă tarabe.

Programul Tomata continuă

Ministrul încă nu a avut un răspuns clar în această problemă, deoarece nu se știe cum va evolua pandemia de coronavirus, dar a putut să le dea și o veste foarte bună, în toată această nebunie legată de coronavirus. Programul Tomata, anunțat și pus în practică de Liviu Dragnea, va continua și anul acesta. Producătorii de tomate vor primi subvenții importante de la stat.

„Au fost două subiecte, cel al zilei, legat de infecţia cu coronavirus, de măsurile pe care trebuie să le luăm, apoi am răspuns la întrebări legate de legumicultură, de Programul Tomata, cum se va desfăşura, dacă vor putea să vândă pe piaţă în continuare tomatele, pentru că există pericolul ca la un moment dat în pieţe să fie anumite reglementări, ceea ce sper să nu fie. În general, lucruri legate de specificul local, este o zonă de legumicultură, a fost multă vreme trâmbiţat că nu se va continua programul tomata, dar va continua”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×