Ministerul de Externe, linie telefonică specială pentru românii din străinătate care se află în situaţii dificile din cauza coronavirusului

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/03/2020, 13:23
Ministerul de Externe, linie telefonică specială pentru românii din străinătate care se află în situaţii dificile din cauza coronavirusului
Ministerul de Externe, linie telefonică specială pentru românii din străinătate care se află în situaţii dificile. Sursa foto: stirilekanald.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a făcut o linie telefonică separată, suplimentară pentru românii care se află în străinătate şi se află în situaţii dificile din cauza epidemiei de coronavirus.

Ministerul de Externe, linie telefonică specială pentru românii din străinătate care se află în situaţii dificile

Începând cu ziua de marţi, MAE a instituit o linie telefonică pentru românii ce se află în străinătate şi se află în situaţii dificile. MAE va identifica soluţii pentru aducerea acestor persoane în ţară, în contextul epidemiei de coronavirus.

De asemenea, MAE a repetat anunţurile care spun că trebuiesc evitate călătoriile ce nu sunt importante şi a făcut apel la întoarcerea românilor în ţară care au părăsit ţara temporar, în concedii sau cu diverse alte treburi.

Având în vedere prioritatea constantă a MAE pentru cetăţenii români din străinătate, mai ales în contextul actual, în perioada imediat următoare, MAE va continua în mod susţinut aceste eforturi, în limitele posibilităţilor reale de acţiune în teren şi a competenţelor sale.

MAE atrage atenţia asupra faptului că, pe măsură ce autorităţile tot mai multor state înăspresc măsurile restrictive de tranzit transfrontalier, capacitatea de acţiune a MAE se reduce în consecinţă, acestea afectând în mod substanţial posibilităţile de identificare a unor soluţii reale pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români din străinătate„, arată un comunicat al ministerului.

Ministerul recomandă românilor să se adreseze misiunii diplomatice sau oficiului consular din ţara în care se află sau să sune la numărul de telefon 004 021 431 2059. Astfel, MAE va putea va putea face o evaluare şi identificare a soluţiilor ce se impun.

Linia telefonică specială completează lista numerelor pentru fiecare misiune diplomatică sau oficiu consular şi sunt disponibile pe pagina MAE, www.mae.ro/romanian-missions.

Până în prezent, MAE a facilitat revenirea în ţară pentru mai mulţi românib care se aflau în străinătate şi care s-a auflat în situaţii speciale.

Lista românilor aduşi acasă de către MAE:

„- 14 studenţi români care se aflau în Cehia în cadrul unui program de schimb de experienţă au revenit la Bucureşti la data de 13 martie;

– 17 cetăţeni români aflaţi în Italia în momentul adoptării de către Guvernul de la Roma a măsurii carantinei asupra întregului teritoriu al acestei ţări şi suspendarea zborurilor de către autorităţile române înspre şi dinspre Italia au revenit în ţară pe 13 şi 14 martie;

– 22 de cetăţeni români aflaţi în Maroc au revenit în ţară în perioada 13-16 martie;

– 16 cetăţeni români aflaţi pe vasul de croazieră Costa Magica au revenit în ţară în data de 15 martie;

– în aceeaşi zi, alţi 2 cetăţeni români care se aflau în Mongolia au revenit în ţară;

– 50 de cetăţeni români care se aflau pe vasul de croazieră Costa Fortuna acostat în Singapore au revenit în ţară la 11, respectiv 16 martie;

– 16 cetăţeni români care se aflau pe vasul de croazieră Grand Princess în SUA au revenit în ţară pe 12, respectiv 16 martie„, informează MAE.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×