Spitalul mobil ridicat de Armată în Otopeni va fi operaţional în câteva zile: „Se vor trata pacienţi cu forme uşoare şi medii”

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
20/03/2020, 12:19
Spitalul mobil ridicat de Armată în Otopeni va fi operaţional în câteva zile: „Se vor trata pacienţi cu forme uşoare şi medii”
Ministerul Apărării construieşte în 5 zile un spital pentru tratarea cazurilor de coronavirus: "Se vor trata pacienţi cu forme uşoare şi medii"

Ministerul Apărării Naţionale construieşte un spital în numai 5 zile pentru tratarea cazurilor de coronavirus. El va fi ridicat din containere şi acolo se vor trata cazurile uşoare şi medii de coronavirus. 

Ministerul Apărării construieşte în 5 zile un spital pentru tratarea cazurilor de coronavirus

Oliver Anghel, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării a vorbit despre facilitatea care urmează să fie ridicată spunând că în 5, maximum 6 zile, spitalul va avea toate avizele de funcţionare:

„Estimăm ca în 5-6 zile ca această facilitate medicală să fie ridicată. Această facilitate va fi compusă din 2 componente: spital militar şi tabără de corturi. Capacitatea va fi realizată în funcţie de cazuri. Se vor trata pacienţi cu forme uşoare şi medii.

Corturile sunt destinate pentru persoanele care vor fi trecute după triaj. Ele vor fi autoizolate sau carantinate. Peste 35 de containere vor compune activitatea medicală. După încheierea lucrărilor urmează ultima etapă: certificare şi autorizare”

Nu este pentru prima dată când un astfel de spital este ridicat în România: „Acest spital a mai fost instalat în 2015 tot aici, preventiv. Era epidemia de Ebola. Instalarea este executată de militari, mai multe structuri sunt implicate”, a conchis Oliver Anghel, purtător de cuvânt Ministerul Apărării.

România a ajuns la 277 de cazuri de îmbolnăviri de coronavirus

Lucrările la spital au început în curtea Institutului „Ana Aslan” din Otopeni. Spitalul mobil va avea în compunere corturi medicale și containere care cuprind, printre altele, unități de triaj, laborator, radiologie, sterilizare, zonă de decontaminare.

Dacă numărul infecţilor de coronavirus va exploda și în țara noastră, cum s-a întâmplat în Italia sau Spania, toate spitalele din Capitală vor fi folosite pentru tratarea pacienților. Recent, spitalul Colentina a fost transformat în spital pentru tratarea COVID-19.

În România, numărul îmbolnăvirilor de coronavirus a ajuns la 277. Până în acest moment, 20 de pacienţi infectaţi cu COVID-19 s-au vindecat complet şi din fericire nu a decedat nimeni până în acest moment.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×