Mii de lilieci au invadat un mic oraș din Australia. Oamenii, nemulțumiți de zburătoare. VIDEO

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
07/02/2020, 14:38
Mii de lilieci au invadat un mic oraș din Australia. Oamenii, nemulțumiți de zburătoare. VIDEO
Tornadă de lilieci într-un oraș din Australia. Oamenii s-au panicat. Sursa foto: captură video Youtube

Un oraș din nord-estul Australiei a fost invadat de mii de lilieci zgomotoși și agitați. Oamenii le-a cerut autorităților locale să ia măsuri pentru a duce înaripatele în habitatele lor naturale.

Tornadă de lilieci într-un oraș din Australia

Mii de lilieci au pus stăpânire pe orașul Ingham din statul australian Queensland. Liliecii sunt atât de mulți încât localnicii se tem că se vor rupe crengile copacilor sub greutatea lor. Oamenii sunt deranjați de haosul pe care l-au creat zburătoarele, dar și pentru că lasă miros și mizerie în urma lor.

Autoritățile locale au precizat că vor încerca să „convingă” miile de lilieci să părăsească orașul australian în care trăiesc 4.000 de oameni. Cel mai probabil animale, singurul mamifer care zboară,
vor fi „trimise” către habitatul lor natural pentru că sunt protejate de lege și nu pot fi vânate.

Invazia de zburătoare a creat panică. Copiii nu mai merg la școală

„Pare că fiecare liliac din Australia se află în Ingham acum”, a declarat primarul orașul Ingham. Localnicii au numit invazia de zburătoare care s-a abătut asupra orașului lor „tornadă de lilieci” ce a atins „proporții biblice”.

Tot mai mulți părinți au refuzat să-și mai trimită copiii la grădiniță sau la școală din cauza numărului imens de zburătoare. Unii dintre aceștia au dus situația la extrem declarând că își vor retrage copiii din unitățile de învățământ tocmai din această cauză.

Invazia de lilieci a creat dezastru și în rândul salvatorilor. Potrivit unei publicații australiene ambulanța aeriană a spitalului local, precum și elicopterele de urgență au fost ținute le sol din cauza acestei tornade de lilieci.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×