Mihai Șora, mesaj special pentru Alegerile prezidențiale 2019: „Nu alegem doar un om: ne alegem viitorul”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 22:18
Mihai Șora, mesaj special pentru Alegerile prezidențiale 2019: „Nu alegem doar un om: ne alegem viitorul”
Mihai Șora, mesaj cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2019 *foto: facebook

Unul dintre cei mai îndrăgiți oameni de pe internet în rândul comunității care a protestat în Piața Victoriei, filosoful Mihai Șora, a avut un mesaj pe facebook cu ocazia alegerilor parlamentare. Ajuns la 103 ani, Mihai Șora este observator independent în cadrul acestor alegeri prezidențiale, la o secție de votare din Florența, Italia.

Mihai Șora, mesaj special pentru Alegerile prezidențiale 2019

Mihai Șora a scris un mesaj pe facebook în care își mobilizează utilizatorii să meargă la vot. „Dragi prieteni, vă aștept la vot. Forța noastră este votul. Cine nu conștientizează această propoziție elementară nu a înțeles nimic din temeiurile democrației. Nu alegem doar un om: ne alegem viitorul. Al Dumneavoastră observator independent (și plin de speranțe) Mihai Șora, 9 noiembrie 2019.

P.S. Echipa de la Florența este formidabilă! Sunt oameni entuziaști și pricepuți. Niciodată votarea nu a fost mai simplă ca acum: fără coadă, fără nervi. #fiecarevotcontează”, a transmis Mihai Șora, prin intermediul rețelelor de socializare. Mesajul lui Șora a însoțit și o poză de la secția de votare, unde Șora avea în mână buletinul cu ștampila de votat dar și trei baloane colorate! Postarea filosofului centenar a adunat peste 11.000 de reacții și peste o mie de distribuiri.

Mihai Șora, mesaj cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2019
Mihai Șora, mesaj cu ocazia alegerilor prezidențiale din 2019 *foto: captură facebook

Votul din Diaspora se desfășoară în condiții excelente, în cadrul alegerilor prezidențiale din acest an

După momentele controversate din timpul alegerilor prezidențiale din 2014, dar și de la europarlamentarele din acest an, de pe 26 mai, votul din Diaspora a fost unul mult mai bine organizat. Astfel, mai bine de 25.000 de oameni au putut vota în primul tur prin corespondență. De asemenea, în primele două zile de votare în străinătate, aproape 270.000 de oameni și-au exprimat opinia în primul tur al prezidențialelor din 2019.

Duminică sunt invitați la urne atât românii din Diaspora, cât și cei din toată țara. În total, aproape 19 milioane de români sunt invitați să își exprime părerea la prezidențiale. Turul secund are loc pe 24 noiembrie în țară, respectiv 22-24 noiembrie pentru românii din străinătate.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×