Mihai Neşu, declaraţii tulburătoare: ”Pierzându-mi sănătatea fizică aproape complet, mi-a mai rămas sufletul”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 16:35
Mihai Neşu, declaraţii tulburătoare: ”Pierzându-mi sănătatea fizică aproape complet, mi-a mai rămas sufletul”
Mihai Neşu, declaraţii tulburătoare. Sursa foto: fanatik.ro

Mihai Neșu și-a surprins plăcut fanii! Fostul fotbalist a spus că trăiește cea mai bună perioadă din viața lui! Mai mult, sportivul spune cu mâna pe inimă că parcă nici nu mai simte că este paralizat! Motivul este unul simplu: face mult bine copiilor cu dizabilități din România!

Mihai Neşu, declaraţii tulburătoare. Vrea să facă un centru de recuperare pentru copiii cu dizabilități

Fostul fotbalist a acordat un interviu tulburător pentru radiozu. Mihai Neșu a mers la casa de sticlă amplasată în Orașul Faptelor Bune, montată anul acesta în Oradea, unde a vorbit cu Buzdugan Morar și Mihai Morar despre un proiect foarte important, unde copiii cu probleme din România se vor putea trata la sfert de preț!

”Prin accidentul suferit mi-am dat seama că viața mea nu era cea mai potrivită. Am început să mă studiez mai mult pe mine si să-mi dau seama unde trebuie să încep să mă antrenez și să fac mai mult bine. Rolul omului pe pământ este să facă bine.

”Nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet”

”Au fost clipe teribile. De fapt nu durerea fizică este cea mai mare, ci durerea din suflet. Dacă nu o tratezi, este foarte greu să te vindeci. Sufletul nu poate fi vindecat decât de Dumnezeu, este singurul deținător al rețetei exacte de vindecare a sufletului. Este foarte important, însă, să ne dorim să ne vindece Dumnezeu. Uneori, prin felul nostru de a fi, refuzăm acest ajutor divin.

Cum ai învățat să-ți vindeci sufletul?

”Nu pot să zic că am învățat lucrul acesta. Pierzându-mi sănătatea fizică aproape complet, mi-a mai rămas sufletul, este singurul de care trebuie să mă îngrijesc. Și așa cum am spus mai devreme, am constat că nu toate lucrurile erau în regulă și am fugit la mai mulți preoți, m-am spovedit, m-am împărtășit.

Datorită rugăciunilor lor s-au schimbat foarte multe lucruri în viața mea, dar sunt, încă, în perioada de antrenament spiritual în care continui să mă antrenez să imbunătățesc starea sufletească. Sper eu să fie din ce în mai bine, cu timpul.

Noi persoanele cu dizabilități avem nevoie să facem terapie constant, pe termen lung. De exemplu, eu fac în fiecare zi, mai puțin duminică. Acesta este motivul pentru care am gândit proiectul Sf. Nectarie, complex de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități, deschis la Oradea. Reușim, aici, să ferim copiilor cu dizabilități acces la tratemente extrem de costisitoare în alte țări. Noi suportăm, cu ajutorul oamenilor care sunt aproape de fundația noastră, 80% din costurile tratamentelor. Important de știut că alegând terapia care trebuie, rezultatele apar.

Ești un fel de înger al familiilor care trec prin negre suferințe. Hai să vorbim despre Sf. Nectarie, complexul de recuperare dedicat copiilor cu dizabilități

”Centrul este practic o extindere a ceea ce avem acum. Acum avem o fundație caritabilă dedicată copiilor cu dizabilități. Are doar 250 de mp, este neîncăpătoare, avem listă de așteptare. Avem o terapie foarte căutată de părinții copiilor care este foarte scumpă în străinătate. La noi este mult mai accesibilă, părinții plătind numai un sfert din preț.

Este o terapie atestată în America după foarte multe cercetări. Este folosită de foarte mulți copii cu dizabilități. Am reușit să o aducem și în România. Trebuie să recunosc că trăiesc cel mai bun moment al vieții mele. Mă ajută Dumnezeu, nici nu simt că sunt paralizat”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×