Mihai Moldoveanu, eroul de la Costin Georgian. Povestea tânărului de 17 ani care a salvat un băiat de la suicid, la metrou

Mirela Apostol  
înStiri de ultima ora
02/01/2019, 19:39
Mihai Moldoveanu, eroul de la Costin Georgian. Povestea tânărului de 17 ani care a salvat un băiat de la suicid, la metrouGALERIE FOTO
Mihai Moldoveanu, eroul de la Costin Georgian

Miercuri, 2 ianuarie, un tânăr a încercat să-şi ia viaţa la staţia de metrou Costin Georgian, din Bucureşti. Acesta se numeşte Andrei, are 17 ani şi a fost salvat de un voluntar, un băiat de aceeaşi vârstă cu el, care l-a ţinut conştient pe tot parcursul operaţiunii de salvare. Mihai Daniel Moldoveanu, voluntarul de pe Ambulanţă, este eroul de la metrou, care are şi el o poveste de viaţă extrem de emoţionantă.

Mihai Daniel Moldoveanu are 17 ani, face voluntariat la Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, iar de ceva timp şi-a pierdut mama. „Nu mai am în viaţă de pierdut…c-am pierdut tot ce iubeam mai mult”, este strigătul de durere al salvatorului care nu a împlinit nici vârsta majoratului.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Cine e Mihai Daniel Moldoveanu, eroul de la Costin Georgian

Acesta a povestit cum a ajuns la faţa locului şi cum a decurs operaţiunea de salvare. Redăm întreaga postare: „Ora 15.25… tocmai ce ajunsesem in Bucuresti si ma băgasem la somn,cu gândul la garda de diseara. Fix cand sa închid wi-fi-ul, primesc caz: Am zburat imediat la masina sa-mi iau trusa si sa fug către metrou. Am ajuns primul, toată lumea pe lângă metrou, victima, un băiat de 17 ani, fix între cele 2 sine de tren, orientat ca intr-un PLS, pe sensul spre Unirii. Am dat ferm pe toată lumea la o parte, mi-am scos lanterna, m-am pus pe burta si am inceput sa vorbesc cu „Andrei”. Am vorbit calm, l-am linistit, l-am întrebat ce il doare, unde este lovit si cum a ajuns acolo. A zis ca il dor toate, dar cel mai rau capul, burta si in piept.

Mi-a zis ca nu stie cum a ajuns acolo si ca sa.l scoatem mai repede ca ii e frig rau. Au ajuns pe rând, Pompierii Morarilor, Politie, GSS, Salvatori metrorex, punct comanda ISU. Baietii de la Morarilor ma știau foarte bine….”IAR TU?” Ia lanterna si continua sa vorbesti asa cu el. Mi-au dat lanterna lor, a mea începuse un lung program de somn. L-am întrebat dacă vede lumina lanternei, dacă stie la ce gura de metrou e, cum a petrecut Revelionul si in ce an am trecut. Avea momente in care nu imi vorbea, atunci l-am strigat sa stea de vorbă cu mine. A vorbit putin cu el si Ofițerul ISU, care i-a zis sa vorbeasca in continuare cu mine. Au ajuns în vreo 10 minute si Salvatorii Metrorex după care așteptau băieții Olx-ul pentru a coborî sub metrou. A apărut și UTIM, domnul doctor foarte tânăr și extrem de draguț, „ia zi voluntare tot ce stii” si i-am înșirat toate informatiile.

Au coborât Salvatorii după el,datele preliminare” e conștient, plagă cu hemoragie masivă occipitala, plagă axila stanga, multiple contuzii abdomen si torace. Fara plăgi care sa necesite garou. S-a introdus targa lopata, s-a asigurat victima, si pe partea dreapta a metroului, partea cu linia sub tensiune, a fost extras si pus în salonul călătorilor, sub lanterne pentru a se dezbraca si a se vedea toate plăgile. Aceleasi, dar si cu o suspiciune de pneumotorax stâng, având în vedere poziția nefirească a acelei părți a toracelui. (mult mai ridicată fata de cea dreapta). Constante nu foarte satisfăcătoare, TA 8,SpO2 98,Pp.78, dar care brusc, probabil datorate hemoragiilor, s-au prăbușit. Medicul a sedat si Intubat baiatul, după ce s-au limitat hemoragiile si s-a efectuat scurta anamneza.”

Mihai Daniel Moldoveanu, voluntarul salvator
Mihai Daniel Moldoveanu, voluntarul salvator

După aproximativ o oră de la apel,victima a fost transportată la Ambulanță,în vederea transportului rapid la spital. Fiind primul ajuns, am fost identificat de către poliție și cu numele la pompieri. Dupa scurtele felicitări din partea tuturor forțelor pentru felul în care am gestionat situatia (pe bune :))… doar l-am tinut de vorbă și le spuneam informatiile celor din picioare, deoarece vorbea foarte încet și fiind multa gălăgie, de mai sus nu se auzea) m-am retras către casa (poate mai prind o jumătate de oră de somn până la 19:))) ) Liber si predat UTIM Chimiști inconstient, dar conteaza ca e in viață și ca poate o sa traiasca”, a fost povestea tânărului voluntar.

 

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×