Mihai Mărgineanu, îndoliat: „A lăsat în urma ei niște strigăte, de disperare”

Dan Suta   
în Stiri mondene
01/05/2020, 18:33
Mihai Mărgineanu, îndoliat: „A lăsat în urma ei niște strigăte, de disperare”
Fotografia postată de Mihai Mărgineanu în care apare alături de verișoara sa, Clara, care s-a stins recent din viață

Celebrul cântăreț Mihai Mărgineanu a scris un text emoționant despre pierderea verișoarei sale primare, cunoscuta poetă și jurnalistă Clara Mărgineanu, a cărei moarte i-a întristat pe români.

Mihai Mărgineanu era verișorul regretatei Clara Mărgineanu

Puțini știu că Mihai și Clara erau verișori și aveau o relație foarte apropiată. Artistul a scris despre femeia din spatele spectacolelor unde recita poezii, despre acea Clara pe care nu mulți au reușit să o cunoască în profunzime.

„Clara Mărgineanu mi-a fost verișoară primară, fiind fiica fratelui mezin al tatălui meu. Am o familie ca toate familiile după cum spunea un mare dramaturg rus. Cu bune și cu rele, o familie mare, cu unele micisme pe ici și colo, o familie care, dacă ar fi luată pe bucăți ar putea folosi că studiu de caz tuturor facultăților de psihologia comportamentului uman de pe glob. Cu bune și cu relele ei!”, este o parte a mesajului postat de Mihai în mediul online.

„A lăsat în urma ei strigăte, unele de disperare și altele de speranță”

„Era mult mai talentată decât toți. Restul e can-can! Clară a lăsat în urma ei niște strigăte, unele de disperare și altele de speranță. În altă limbă moștenirea pe care a lăsat-o poate numi: Obra Maestră”, a adăugat Mărgineanu.

„Clara s-a dezvoltat, a învățat, a greșit și a reușit singură pe această lume! DUMNEZEU să o odihnească!”, a completat cântărețul.

Clara Mărgineanu s-a stins din viață de câteva zile, iar înainte de moartea ei a făcut un apel public prin care cerea ajutor: avea nevoie de sânge.

Poeta și jurnalista de cultură era internată la Spitalul Colțea, însă medicii nu au mai avut ce să îi facă. A fost una dintre textierele cele mai apreciate în lumea folk-ului românesc și o mare iubitoare a culturii, promovând întotdeauna artiștii care nu au încăput prea mult prin ziare sau pe la emisiunile de televiziune.

Clara Margineanu mi-a fost verisoara primara, fiind fiica fratelui mezin al tatalui meu .Am o familie ca toate…

Posted by Mihai Margineanu on Friday, May 1, 2020

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×