Arta din România a sărăcit. A murit Clara Mărgineanu, jurnalistă, poetă și compozitoare de muzică folk

Dan Suta   
în Stiri mondene
26/04/2020, 22:21
Arta din România a sărăcit. A murit Clara Mărgineanu, jurnalistă, poetă și compozitoare de muzică folk
A murit Clara Mărgineanu, o extrem de apreciată poetă. Sursa foto: captură Youtube

A murit Clara Mărgineanu, una din cele mai cunoscute voci ale poeziei și muzicii folk. Artista se lupta cu o boală nemiloasă de mai multă vreme, afecțiune pe care nu a reușit să o învingă, din păcate.

A murit poeta Clara Mărgineanu, figură legendară a muzicii folk

Anunțul morții Clarei a fost făcut de Uniunea Scriitorilor din România, Filiala București.

Clara a fost și jurnalistă la Televiziunea Română, rolul ei fiind acela de a promova toate formele culturii române și nu numai.

A publicat zece volume de poezie și a fost răsplătită pentru implicarea ei cu premii pentru activitatea în jurnalismul cultural.

Înainte de moartea sa, Clara fusese internată la Spitalul Colțea. De pe patul de spital, artista a făcut un apel public pe 29 martie, având nevoie de transfuzie de sânge.

Acum o lună, scriitoarea făcea un apel de pe patul de spital: avea nevoie de sânge

„Nu v-am împovărat niciodată povestindu-vă despre lupta mea cu boala, nici despre nevoi, spitale, suferință. Am încercat să vă ofer poezii, cântece, cărți. Acum, însă, sunt într-o situație limită. Am nevoie urgent de transfuzii cu sânge și aștept de câteva zile bune pe un pat de la Spitalul Colțea”, scria Clara acum o lună de zile.

„Se pare că nu sunt rezerve suficiente de sânge. De aceea vă rog respectuos, vă rog omenește și creștinește, ca, în măsura în care vă stă în puteri, să donați sânge, specificând că este pentru mine. Știu că trăim vremuri cumplite. Știu că nu vă este simplu să faceți acest act de donație. Această încercare este tot ce mi-a rămas de făcut, în disperarea de a avea nevoie de transfuzii”, se mai arăta în mesajul poetei.

Poeziile scrise de ea au fost cântate de voci legendare ale muzicii folk printre artiștii pentru care a compus numărându-se Cătălin Stepa, Gheorghe Gheorghiu, Adrian Naidin și Valter Ghicolescu.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×