Mihai Fifor, atac la președinte: „4,4 milioane de dolari, suma pe care o pierde România pentru că Iohannis încalcă Constituția”

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/10/2019, 13:42
Mihai Fifor, atac la președinte: „4,4 milioane de dolari, suma pe care o pierde România pentru că Iohannis încalcă Constituția”
Mihai Fifor, atac la Klaus Iohannis *foto: facebook

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, a lansat un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis. Fifor arată că din pricina șefului statului, România ar putea pierde o groază de bani. Asta pentru că președintele nu a numit un interimar la ministerul Mediului, iar pentru statul român urmează procesul contra celor de la Gabriel Resources, în cazul explorării de la Roșia Montana.

Mihai Fifor, un nou atac la Klaus Iohannis

Mihai Fifor a scris pe facebook că statul român ar putea pierde o sumă importantă din pricina lui Iohannis: „4,4 miliarde de dolari, adică 2% din PIB, este suma pe care o poate pierde România pentru că Iohannis încalcă Constituția și nu numește miniștri interimari la Energie, Mediu și Relația cu Parlamentul. Iar criza se agravează, pentru că, după ce a dat jos un guvern funcțional, se dovedește e incapabil să pună ceva în loc.”

El a explicat că România nu se va putea apăra, din cauza lipsei unui ministru al Mediului: „În schimb, se apropie cu pași repezi perioada 2-13 decembrie când vor avea loc audieri în procesul Gabriel Resources vs. România, în cazul exploatării de la Roșia Montană. Țara noastră nu se va putea apăra, pentru că la Ministerul Mediului nu e ministru să semneze mandatul martorilor în favoarea României!”

Mihai Fifor, atac la Klaus Iohannis
Mihai Fifor, atac la Klaus Iohannis *foto: facebook

Mihai Fifor invită românii să o voteze pe Viorica Dăncilă

Astfel, Fifor îi invită pe români să o voteze pe președintele PSD, premierul demisionar Viorica Dăncilă: „Va plăti Iohannis despăgubirile de 4,4 miliarde de dolari cerute în proces? Evident că nu! Le vom plăti noi, ceilalți, din taxele și impozitele pe care le plătim! Va răspunde Iohannis în fața legii pentru acest prejudiciu uriaș? Evident că nu, pentru că el e deasupra legii! Dar îl puteți opri voi! Dați-l jos de la Cotroceni la alegerile din noiembrie! Votați Viorica Dăncilă, un președinte muncitor si implicat, un presedinte care ține cu România!”

Reamintim faptul că Gabriel Resources a depus un memoriu de revendicare în procesul arbitrajului împotriva României prin care solicită o sumă echivalentă cu 4,4 miliarde de dolari SUA ca o compensaţie pentru pierderile pe care le-a suferit ca urmare a încălcărilor tratatului de investiţii din România.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×