Președintele Klaus Iohannis este politicianul care se bucură de cea mai mare notorietate din România. Este bine văzut de români, iar dovadă este realegerea sa în noiembrie 2019 cu peste 60% dintre voturi.
Klaus Iohannis, teoretic cu J, în acte cu I
Despre omul Klaus Iohannis se știu mai puține lucruri. Conform propriilor sale declarații date în mai multe interviuri, de-a lungul vremii, a fost un militant anti-comunist și a participat la Revoluția din 1989, la Sibiu, alături de studenți.
Un lucru foarte interesant legat de numele lui Iohannis este că acesta se scrie în mod normal cu litera „J”, însă funcționarul de la primărie a refuzat să îl scrie așa, motiv pentru care numele președintelui a rămas cu I, în timp ce al părinților săi, Susanne și Gustav Heins, stabiliți în Germania, se scrie cu J.
Greșeala funcționarului și mândria sasului că e cetățean român
Iohannis a vorbit despre greșeala funcționarului spunând că nu i s-a părut necesar să o corecteze: „Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, scrie b1.ro.
„Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă cetățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, mai preciza Iohannis.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Câștigăm 5.000 de lei cu SuperLiga! Biletul etapei 17
Meseria de bază a președintelui României, așa cum știe toată lumea, este cea de profesor de fizică. În anul 1983 a absolvit studiile la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca. În 1997, șeful statului devenea inspector școlar adjunct, iar între 1999 și 2000 a fost numit chiar inspector școlar general al județului Sibiu.
A fost ales apoi de trei ori primar al Sibiului, iar popularitatea lui a crescut în momentul în care orașul a devenit capitală culturală europeană în anul 2007, anul aderării la Uniunea Europeană.