Metrorex își lansează aplicație! Cum îi va ajuta pe bucureșteni, din 2019

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
01/03/2019, 11:39
Metrorex își lansează aplicație! Cum îi va ajuta pe bucureșteni, din 2019 GALERIE FOTO
Metrorex își lansează aplicație!

Metrorex încearcă să țină pasul cu tehnologia și anunță că a început demersurile pentru dezvoltarea și lansarea unei aplicații mobile. Obiectivul urmărit este îmbunătățirea experienței de călătorie cu metroul, iar propunerile pentru aplicație pot fi trimise Metrorex până pe 15 martie 2019.

Metrorex își lansează aplicație! Primele detalii despre aceasta

„Rolul principal al aplicației este facilitarea accesului elevilor și studenților la serviciile metroului. Totodată, prin intermediul aplicației, călătorilor li se transmit în timp real informații cu privire la călătoria lor. Aplicația va fi însoțită de notificări care vor apărea pe ecranul utilizatorului pentru a-l anunță pe acesta de eventualele modificări ale călătoriei sale”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Compania de transport îi roagă pe experții din domeniu să trimită sugestii și propuneri pentru aplicație, pentru a putea astfel determina valoarea estimativă a contractului de realizare a acesteia. Ulterior, Metrorex va organiza o lictație, iar câștigătorul care va dezvolta aplicația se va ocupa de mentenanță și de actualizarea ei.

Metrorex își lansează aplicație! Primele detalii
Metrorex își lansează aplicație! Primele detalii

Probleme la metrou

De cele mai multe ori, călătoria cu metroul este afectată de tentative de sinucidere și de așa-numitele deranjamente tehnice. În majoritatea cazurilor, echipele Metrorex intervin greoi, iar călătorii sunt anunțați de întârzierea trenurilor prin sistemul de sonorizare din stații.

Pe de altă parte, Metrorex intenționează să facă angajări pentru Magistrala 5, pe care vor călători zilnic circa 300.000 de persoane. „Vom achiziţiona 13 trenuri noi pentru Magistrala 5 cu fonduri de la BEI. Orice investiţie nouă înseamnă angajări de personal. Noi nu avem personal pe care să-l luăm de la celelalte magistrale să îl aducem aici. Va fi personal dedicat pentru Magistrala 5. 947 de angajaţi noi”, a declarat recent Dumitru Şodolescu, director general Metrorex.

Potrivit directorului de investiții al Metrorex, lucrările la Magistrala 5 vor fi gata în toamna acestui an. „Avem finanţarea asigurată pentru absolut toate lucrările, mai puţin finalizarea sistemului de automatizare. La modul general, partea de infrastructură e terminată în procent de 99,3%, calea de rulare este 99%”, a spus Constantin Mustățea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×