Roșiile sunt unele dintre legumele cele mai consumate în acest sezon de vară. Sunt foarte folosite la salate, însă zeama lor, lăsată în exces, poate fi deranjantă.
Cum să nu mai avem mult suc de la roșii în salată
Aflați că există o metodă prin care roșiile să nu-și mai lase sucul propriu în salată. Înainte de toate, ele se spală bine și se usucă apoi cu un prosop de hârtie, scrie dcnews.ro
Pentru că producătorii le pot stropi adesea cu pesticide, este recomandat ca roșiile să fie ținute 10-15 minute în apă cu bicarbonat de sodiu.
După ce s-a uscat, roșia se taie în două, apoi cubulețe. Feliile se așază într-o strecurătoare, iar peste ele se pune sare. Aici le mai lăsăm încă 15-20 de minute.
Odată cu expirarea timpului, strecurătoarea se agită bine, după care adăugăm din nou sare și mai așteptăm 10 minute.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
După cele 10 minute, putem trece la prepararea salatei. Cu siguranță va fi una gustoasă.
Beneficiile roșiilor pentru organism
Roșiile sunt foarte benefice organismului uman. Au multe vitamine, pe lângă gust. Sunt doctori care ne sfătuiesc să le consumăm mai mult gătite, deoarece ne fac mai mult bine.
Roșiile conțin licopen, un antioxidant foarte util. Atunci când le gătim, aceste legume elimină o cantitate și mai mare de licopen. Totodată, acest antioxidant dă multă strălucire pielii și unghiilor.
“Cea mai fololsită legumă îşi măreşte cantitatea de licopen cu 35% dacă este gătită. Acest antioxidant, care le oferă tomatelor culoarea roşie, contribuie la prevenirea anumitor tipuri de cancer, precum cel de prostată, de pancreas, de sân şi de plămâni.
Licopenul are un rol important şi în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare. Licopenul este un pigment vegetal din familia carotenoidelor, care oferă culoarea legume, dar care are şi caracteristici excepţionale – principala fiind aceea că este un antioxidant puternic”, potrivit dr. Daniela Stan, medic de familie, scrie Adevărul.