Meteorologii au schimbat prognoza meteo pentru Paște! Vreme rea în toată țara

Alexandra Chivu   
în Prognoza meteo
17/03/2019, 16:46
Meteorologii au schimbat prognoza meteo pentru Paște! Vreme rea în toată țara GALERIE FOTO
Meteorologii au schimbat prognoza meteo pentru Paște!

Paștele ortodox este sărbătorit în anul 2019 pe 28 aprilie, iar despre apariția soarelui sau a ploilor au vorbit meteorologii. Cu toate că la început se anunțau temperaturi pozitive, acum prognoza pentru ziua sfântă s-a schimbat.

Meteorologii au schimbat prognoza meteo pentru Paște

În general, maxima zilei nu va depăși 16 grade Celsius, care se va simți cu un grad mai mult, însă bucuria se oprește aici, căci se anunță precipitații în proporție de 75%. Vântul va venit din direcția nord, nord-est, cu o putere de 13 kilometri pe oră, rafalele cu 20 de kilometri pe oră, iar indicele de ultraviolete va fi 2, unul minim.

În a doua parte a zilei, maxima este de 5 grade Celsius, dar se va simți cu un grad mai puțin. Procentul de precipitații scade și ajunge la 6%, însă cerul va rămâne parțial noros. Vântul va sufla din direcția de nord-vest, cu o putere mică, de 7 kilometri pe oră, iar rafalele cu o intensitate de 18 kilometri pe oră.

Meteorologii au schimbat prognoza meteo pentru Paște! Vreme rea în toată țara
Prognoza pentru data de 28 aprilie 2019

Vreme rea în toată țara

Soarele va răsări la ora 06:11 și va apune la 20:16, iar luna va răsari la ora 03:35 și va apune la ora 13:35, potrivit accuweather.ro. De asemenea, experții meteo anunță că în 17 zile din luna aprilie, în București, se vor înregistra valori termice până la 18 grade Celsius. Prin comparație, cea mai ridicată temperatură în Capitală în luna Paștelui a fost de 32 de grade Celsius, în 2016. În schimb, cea mai mică a fost de 3 grade Celsius, în 2009.

Cât despre ziua de mâine, pentru cei concentrați pe viitorul apropiat, meteorologii au venit cu vești foarte bune. Pe larg a vorbit Elena Cordoneanu, la Realitatea TV. „Cel puțin până miercuri, e o vreme caldă, mult mai caldă decât normal, în special în sudul și sud-vestul țării. Pe miercuri, așteptăm peste 10 grade în toată țara, și peste – 15, 16, 17 grade, dacă nu chiar și mai mult”, a spus meteorologul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×