Meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de vânt. Unde vor fi rafale de 130 de kilometri la oră şi va ninge viscolit

Daniel Scripcaru   
în Prognoza meteo
23/02/2020, 10:18
Meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de vânt. Unde vor fi rafale de 130 de kilometri la oră şi va ninge viscolit
Meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de vânt. Sursa foto: Hepta

Meteorologii au lansat cod portocaliu şi galben de vânt. Codul galben de vânt va intra în vigoare duminică începând cu orele 6.00 şi va fi valabil până la orele 18.00. Cel portocaliu va intra în vigoare duminică la orele 20.00 şi va expira luni la orele 18.00. În perioadele anunţate de meteorologi vântul va sufla cu putere, dar se vor semnala şi precipitaţii, atât sub formă de ninsoare, cât şi de ploaie.

Meteorologii au emis cod portocaliu şi galben de vânt

Agenţia Naţională de Meteorologie a lansat două avertizări de vreme rea. Cod portocaliu şi galben de vânt. Codul galben de vânt va intra în vigoare duminică începând cu orele 6.00 şi va fi valabil până la orele 18.00.

Cel portocaliu va intra în vigoare duminică la orele 20.00 şi va expira luni la orele 18.00. În perioadele anunţate de meteorologi vântul va sufla cu putere, dar se vor semnala şi precipitaţii, atât sub formă de ninsoare, cât şi de ploaie.

Codul portocaliu aduce vânt cu viteze de pînă la 130 de kilometri la oră

Codul galben de vânt va aduce la altitudini de peste 1500 de metri rafale de vânt de 80-90 de kilometri la oră. În cea dea doua parte a zilei de duminică, în nordul Carpaţilor Orientali va ninge viscolit.

De asemenea, în Moldova, Transilvania, Maramureş, dar şi în nordul Crişanei vântul va sufla cu rafale între 65 şi 809 de kilometri la oră. Pe arii restrânse, rafalele de vânt vor măsura 85-90 de kilometri la oră.

Se vor semnala intensificări locale ale vântului şi în celelalte regiuni, mai ales în ziua de luni, 24 februarie. Vântul va avea viteze între 55 şi 70 de kilometri la oră. La munte, la altitudini mari, vor domina ninsorile, în timp ce în regiunile nordice şi centrale se vor semnala ploi moderate cantitativ.. În marea majoritate a zonelor ţării va ploua.

Codul portocaliu emis de meteorologi intră în vigoare duminică la ora 20.00. Agenţia Naţională de Meteorologie anunţă vânt puternic, cu fafale ce pot ajunge şi la 130 de kilometri la oră. La altitudini de peste 1600 de metri va ninge. Ninsorile vor începe în Carpaţii Orientali, apoi şi în restul zonelor montane. Astfel, va ninge viscolit, fapt ce va duce la diminuarea semnificativă a vizibilităţii.

Sub avertizare de od portocaliu se vor afla judeţele , Sălaj, Satu Mare, Maramureş, Neamţ, Suceava, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Harghita, Mureş, Covasna, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Mehedinţi, Gorj, Cluj, Alba, Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Hunedoara, Bacău, Buzău, precum şi judeţul Vrancea.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×