Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 9 – 22 martie. Va ploua aproape în fiecare zi

Daniel Scripcaru   
în Prognoza meteo
09/03/2020, 15:31
Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 9 – 22 martie. Va ploua aproape în fiecare zi
Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 9 - 22 martie. Sursa foto: digi24.ro

Agenția Națională de Meteorologie a anunțat cum va fi vremea în perioada 9 – 22 martie. Astfel, aflăm că temperaturile vor scădea puțin și sunt anunțate precipitaţii pe arii extinse, potrivit estimărilor ANM.

Meteorologii au anunțat prognoza meteo pentru perioada 9 – 22 martie

În Banat, în prima perioadă prognozată vremea va fi normală din punct de vedere termic, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 grade, apoi se va încălzi, iar pe 12 şi 13 martie va deveni deosebit de caldă, cu o medie a maximelor termice în jurul a 20 de grade. Vremea se va răci din noi apoi și trecător vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în primele două zile, precum şi în jurul datei de 14 martie.

În Crişana, în primele trei zile de prognoză meteo, valorile maxime de temperatură se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, iar media lor va fi de aproximativ 10 grade, ca mai apoi acestea să urce în jurul a 17 – 19 grade. Din 14 martie, temperaturile vor scădea cu 7 – 8 grade. Vor fi condiţii de precipitaţii şi pe arii mai extinse în jurul datei de 13 martie.

Cele mai ridicate temperaturi vor atinge 20 de grade Celsius

În Transilvania, în perioada 9 – 11 martie, media temperaturilor maxime va fi în jurul a 10 grade, în următoarele două zile se va încălzi semnificativ, cu până la 8 – 9 grade, apoi se va răci, iar între 14 şi 22 martie media regională va avea variaţii, în general, între 8 şi 10 grade. Precipitaţiile vor fi trecătoare.

În Maramureş, în următoarele trei zile, media maximelor termice va fi în jurul a 10 grade, iar a minimelor de 1 – 3 grade. În următoarele trei zile, media maximelor va creşte până spre 18 grade, după care vor scădea drastic până la 9 – 11 grade. Trecător, vor fi condiţii de precipitaţii aproape în fiecare zi.

În Moldova, media temperaturilor maxime va creşte de la 11 grade, în primele două zile, până în jurul a 20 de grade, în data de 13 martie. Ulterior, valorile termice vor scădea, iar până la finalul intervalului de prognoză vor avea valori, în general, între 8 şi 11 grade. Pot avea loc precipitații aproape în fiecare zi.

În Dobrogea, până în data de 14 martie, media temperaturilor maxime va avea variaţii, în general, între 9 şi 15 grade, apoi se vor situa în medie între 7 şi 11 grade. Probabilitate mai mare de precipitaţii va fi în jurul datei de 10 martie, precum şi după 15 martie.

În Muntenia, media maximelor termice va fi în creştere de la 12 grade, în prima zi, până în jurul a 21 de grade în data de 13 martie, apoi se va răci, iar aceasta va avea variaţii, în general, între 9 şi 13 grade. Trecător, vor fi precipitaţii, pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

În Oltenia, media maximelor termice va fi în creştere de la 10 grade la începutul intervalului de prognoză, până în jurul a 20 de grade, în zilele de 12 şi 13 martie, apoi se va răci până la 9 – 13 grade. Regimul precipitaţiilor se anunţă pe arii mai extinse în primele zile ale intervalului.

La munte, temperaturile medii maxime vor avea variaţii, în general, între un grad şi opt grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în zilele de 12 şi de 13 martie. Vor cădea precipitații aproape în fiecare zi.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×