Meteorologii anunță cod galben de fenomene severe

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
03/12/2018, 08:21
Meteorologii anunță cod galben de fenomene severe
Meteorologii anunță cod galben pentru iarna aceasta! Viscolul și gerul sunt din ce în ce mai aproape!

Meteorologii de la Administrația Națională de meteorologie au anunțat în această dimineață că un cod galben de ceață densă în 12 județe ale României. Se pare că iarna ăși intră cu adevărat în drepturi.

Localitățile vizate sunt: Ialomiţa, Giurgiu, Brăila, Teleorman, Călăraşi, Mehedinţi, Olt, Vâlcea, Gorj şi Dolj. Până la orele 11:00, în acestea ceața va determina scăderea vizibilității sub 200 de metri local. De asemenea, atenționate de specialiștii ANM mai sunt și Constanța și Tulcea.

Cod galben de ninsori, anunță meteorologii ANM!

„Conform previziunilor modelelor şi interpretărilor experţilor, există o probabilitate de circa 70% ca circumstanţele observate să atingă stadiul unui episod El Nińo de o intensitate scăzută în ultimul trimestru al anului 2018 şi în timpul iernii boreale 2018/19”, a anunțat într-un comunicat Organizația Meteorologică Națională(ONU). Din păcate, iarna aceasta va fi destul de grea, gerul va lovi puternic, iar zăpezile nu vor lipsi. Episoadele de viscol nu întârzie să apară încă înainte de sărbători

. „În intervalul menţionat, în regiunile sudice şi sud-estice vor predomina ninsorile, în general moderate cantitativ, şi se va depune strat de zăpadă, local consistent. Pe arii restrânse, în special în dimineaţa zilei de miercuri (28 noiembrie) şi cu precădere în regiunile sud-estice vor fi depuneri de gheaţă.Vremea va deveni deosebit de rece în toată ţara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul şi centrul ţării”, specifică  meteorologii Administației Naționale.

Prognoza meteo București azi, 3 decembrie

La moment, cei din Capitală au parte de -7 grade Celsius și ceață. După-amiază vremea va urca la 0 grade Celsius, alături de zone de ceață, iar pe timpul nopții se vor înregistra -5 grade Celsius și un cer parțial noros. Pe timpul zilei, vânturi vor veni dinspre zonele de sud-vest ale țării cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h. Seara, acestea vin din zona de vest-sud-vest cu 7 km/h și cu rafale de 11 km/h.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×