Ger năpraznic: avertizare meteo specială de la ANM pentru București

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
30/11/2018, 09:29
Ger năpraznic: avertizare meteo specială de la ANM pentru București
ANM situație București: ger năpraznic

Avertizarea meteo specială de la ANM pentru București anunță ger năpraznic! Data emiterii acestei vești a venit astăzi, 30 noiembrie, la ora 04:00. Avertismentul se va încheia la ora 11:00, iar zonele vizate sunt județul Constanța și Tulcea. Se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze la rafală cuprinse între 55-77 kilometri pe oră. Și, după un cod galben de ninsori viscolite anunțat zilele trecute, ieri, conform spuselor lui Cătălin Radu Tănase, corespondent Pro TV, vremea se transformă din rău în mai rău. Acesta a expus situația județelor din zilele următoare. ”În Bărăgan, în județul Ialomița, e rău spre rău de tot. De ce? -1 grad, numai că viscolul bate cu 40 kim/h, ceea ce înseamnă că temperatura pe care o resimt este de -10 grade”, a transmis corespondetul postului menționat mai sus.

Totodată, vineri noapte spre sâmbătă, 30 spre 31 noiembrie, la Suceava se va atinge apogeul temperaturilor reci. Localnicii vor găsi în termometre -19 grade Celsius. ”Vineri noaptea spre sâmbătă o să fie o vreme… Minus 19 grade la Suceava, -10 grade minima nopții în București. În Bărăgan, lângă Fetești, -13 grade – și astea nu sunt zone care sunt în depresiuni, la polul frigului. La Joseni, în Harghita sau în Covasna, asemenea temperaturi ar fi obișnuite pentru începutul lunii decembrie”, a adăugat Cătălin Radu Tănase.

Temperaturile coboară foarte mult, în aceste zile, potrivit datelor ANM
Temperaturile coboară foarte mult, în aceste zile, potrivit datelor ANM

Avertizare meteo ANM București: ger năpraznic pe 30 noiembrie

În Capitală, este din ce în ce mai frig, iar oamenii trebuie să se îmbrace foarte gros când ies din casă. ”Vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în prima parte a zilei. Vântul va sufla moderat la începutul intervalului, cu viteze de 25…30 km/h, apoi va deveni slab. Temperatura aerului va urca de la -7…-6 grade la începutul zilei, până la -3…-2 grade în orele amiezii, apoi va scădea până la -12…-10 grade la
sfârșitul nopții, când vor fi și condiții de ceață și chiciură și trecător, posibil, fulguială!”, anunță Administrația Română de Meteorologie pentru data de 30 noiembrie.

Așadar, avem parte de un val de aer polar care va izbi România. ”Vorbim de un val de aer polar care lovește România după aceste ore de ninsoare și de viscol. Teoretic, codul galben ar fi urmat să expire la 20:00. Nicio șansă, însă. În Bărăgan, crivățul a început să bată dinspre nord”, a spus acum două zile corespondentul Pro TV.

În București, temperaturile sunt foarte scăzute, iar situația nu pare să se schimbe prea curând, potrivit ANM
În București, temperaturile sunt foarte scăzute, iar situația nu pare să se schimbe prea curând, potrivit ANM

Prognoză meteo specială ANM pentru 1 Decembrie

În data de 1 Decembrie, gerul continuă să își facă de cap în țara noastră. Cei care vor merge la paradă vor fi nevoiți să îndure temperaturi extrem de scăzute.

”Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața și noaptea. Cerul va fi variabil la senin, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va urca de la – 12…-10 grade la începutul zilei, până la -3…-2 grade în orele amiezii, apoi va scădea până la -12…-10 grade la sfârșitul nopții. Dimineața și noaptea vor fi condiții de ceață.”, se arată într-un comunicat al ANM pentru 1 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×