Val de aer polar, în România! Ce ne așteaptă după codul galben de ninsori: -19 grade Celsius

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
29/11/2018, 11:08
Val de aer polar, în România! Ce ne așteaptă după codul galben de ninsori: -19 grade Celsius
Se anunță val de aer rece. în România!

După ce majoritatea orașelor au fost sub avertizare de cod galben de ninsori viscolite, care a expirat aseară, la ora 20:00, urmează o nouă prevenire din partea experților meteo! Se anunță vreme rea și ger puternic. În Capitală vor fi chiar -10 grade Celsius. Corespondentul știrileprotv.ro, ”e rău spre rău de tot” spre Bărăgan, Ialomița, unde vor fi -13 grade Celsius. În schimb, la Suceava se va atinge apogeul, căci localnicii vor avea parte de -19 grade Celsius. ”În Bărăgan, în județul Ialomița, e rău spre rău de tot. De ce? -1 grad, numai că viscolul bate cu 40 kim/h, ceea ce înseamnă că temperatura pe care o resimt este de -10 grade.

Vineri noaptea spre sâmbătă o să fie o vreme… Minus 19 grade la Suceava, -10 grade minima nopții în București. În Bărăgan, lângă Fetești, -13 grade – și astea nu sunt zone care sunt în depresiuni, la polul frigului. La Joseni, în Harghita sau în Covasna, asemenea temperaturi ar fi obișnuite pentru începutul lunii decembrie”, spune Cătălin Radu Tănase.

Val de aer polar, în România! După codul galben de ninsori viscolite, urmează -19 grade Celsius la Suceava

val de aer rece in romania, -19 grade celsius la suceava
Meteorologii anunță -19 grade Celsius la Suceava

Totodată, acesta a menționat că este vorba despre un val de aer polar care izbește țara după avertizarea de cod galben de ninsori viscolite. ” Vorbim de un val de aer polar care lovește România după aceste ore de ninsoare și de viscol. Teoretic, codul galben ar fi urmat să expire la 20:00. Nicio șansă, însă. În Bărăgan, crivățul a început să bată dinspre nord”, mai spune corespondentul Pro TV.

De asemenea, acesta a dezvăluit și că, după chinul care va urma, ne vom bucura și de vreme ceva mai bună săptămâna următoare. ” Pe Autostrada Soarelui, de la kilometrul 70 am început să dăm de petice de zăpadă, iar de la kilometrul 100-140 deja se merge numai pe alb, iar la un moment dat, de la Fetești la Drajna autostrada e închisă. Ne așteaptă câteva zile de chin și apoi, de săptămâna viitoare, o să avem parte de vreme ceva mai bună”, a încheiat Cătălin Radu Tănase.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×