Metallica sare în ajutorul pompierilor din Australia! Celebra formație de heavy metal donează 462.000 de euro

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
08/01/2020, 15:23
Metallica sare în ajutorul pompierilor din Australia! Celebra formație de heavy metal donează 462.000 de euro
Metallica donează 462.000 de euro pentru Australia. Sursa foto: Facebook

Dezastrul provocat de incendiile care au cuprins Australia nu i-a putut lăsa indiferenți nici pe membrii Metallica, celebra trupă de heavy metal care în vara lui 2019 a susținut un concert memorabil în țara noastră, pe Arena Națională din Capitală.

Printr-un mesaj postat pe rețele de socializare, formația anunță că a donat 462.000 de euro pentru a ajuta sinistrații, dar și pompierii care luptă din răsputeri să stopeze extinderea flăcărilor ce au distrus deja o suprafață mai mare decât a întregii Austrii, spre exemplu, ucigând peste 20.000 de canguri și urși koala.

Metallica donează o sumă impresionantă pentru Australia

Suntem copleșiți de știrile care arată că flăcările au distrus milioane de hectare în Australia, având un impact major în New South Wales și Victoria.

Rezultatele efectelor devastatoare asupra animalelor, locuitorilor și mediului ne sfâșie inima”, au transmis membrii uneia dintre cele mai iubite formații rock ale tuturor timpurilor. În plus, aceștia au îndemnat și alte persoane să se alăture cauzei și să doneze atât cât pot.

Metallica a donat și pentru spitalul construit de „Dăruiește viață”

Metallica este recunoscută pentru faptul că se implică adesea în cauze umanitare, astfel că nu e de mirare că trupa a fost sensibilizată de tragedia care s-a abătut asupra Australiei. De altfel, în momentul vizitei la București cu ocazia concertului de pe Arena Națională, membrii formației au contribuit cu 250.000 de euro la construirea primului spital de oncologie pediatrică, realizat de asociația „Dăruieștie Viață”.

Secretul acestei donații este că a pornit de la o idee a celor de la Mastercard, iar Emagic (organizatorii concertului Metallica în România – n.red.) au vorbit cu cei de la Metallica să susțină acest proiect, și Metallica pur și simplu a fost de acord. Ceea ce este ceva de necrezut: nu mi-aș fi imaginat asta niciodată”, a dezvăluit Carmen Uscatu, președintele ONG-ului.

„E exact ca ideea cu spitalul. Când ne-am hotărât noi să facem un spital și ne era greu să și rostim asta, și atunci când am rostit-o, am rostit-o cu teamă că nu o să fim crezuți. Cred că la fel au rostit și ei ideea asta, cu teamă, către Metallica, și iată că Metallica s-a băgat în lucrul asta.

Ideea asta absolut absolut nebunească s-a concretizat: să faci o asemenea alăturare între un brand românesc și un brand galactic e o idee nebunească și iată că s-a întâmplat.

Metallica sunt niște oameni care, deși sunt acolo sus, au rămas cu picioarele pe pământ și cred că asta e important în viața fiecăruia dintre noi, să reușim să rămânem cu picioarele pe pământ de câte ori viața te duce sus și foarte sus.

Pentru că te poate duce, dar te poate duce și jos. E o energie fantastică în jurul acestui proiect. Eu cred că toți cei care au donat până acum s-au simțit foarte mândri că o trupa de nivelul asta s-a alăturat proiectului. E foarte frumos când asemenea oameni îți împrumută din credibilitatea lor și se alătură proiectului tău”, a mai spus aceasta.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×