Mesajul tulburător al unui pacient vindecat de coronavirus: ”Am fost un mare prost”

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
21/03/2020, 13:38
Mesajul tulburător al unui pacient vindecat de coronavirus: ”Am fost un mare prost”
Un pacient sud-coreean vindecat de coronavirus a transmis un mesajul tulburător și i-a îndemnat pe oameni să nu se creadă invincibili

Un pacient sud-coreean vindecat de coronavirus a transmis un mesajul tulburător și i-a îndemnat pe oameni să nu se creadă invincibili și să trateze cu maximă seriozitate toate avertismentele.

Mesajul tulburător al unui pacient vindecat de coronavirus

”Trebuie să fim foarte atenți și prevăzzători. Dar nu vă panicați și nu vă temeți. Am fost naiv și prost crezând că această epidemie nu este problema mea. ca de obicei, am fost prostesc de optimist”, este mesajul lui Park Hyun, pacientul sud-coreean vindecat de coronavirus.

Profesor universitar, Park Hyun a povestit, conform Mediafax, că a ignorat sfaturile oficialităților din Coreea de Sud, deoarece considera că avea o conduită igienică ireproșabilă. El a spus că mergea foarte des la sală și sse dezinfecta foarte bine după fiecare antrenament.

În vârstă de 48 de ani, Park Hyun a dezvăluit că primele simptome au apărut la 21 februarie și au fost o ușoară durere de gât și o tusse nu foarte puternică. Trei zile mai târziu a început să aibă probleme cu respirația și a mers la spitalul din Busan.

Coreea de Sud a înregistrat 102 morți și peste 1.500 de pacienți vindecați

”După 30 de minute de așteptare în sală, în care am respirat din ce în ce mai greu, m-am prăbușit și am dat cu capul de podea”, a declarat Park, care a mai precizat că a avut dureri și arsuri în piept și stomac și nu a putut înghiți nimic deși îi era foarte foame.

Profesorul universitar a stat 14 zile internat în spitalul din Busan, dar a supraviețuit și a fost în cele din urmă declarat vindecat de COVID-19.

În acest moment, în Coreea de Sud sunt 8.799 de cazuri confirmate cu coronavirus și 102 persoane decedate, dar bilanțul poate crește mai ales că în Asia este așteptat un al doilea val de infecții. Din totalul bolnavilor, un număr de 1.540 de pacienți au fost vindecați.

Coreea de Sud a realizat un studiu prin care răstoarnă tot ce se știa despre coronavirus și perosanele cele mai afectate de această pandemie. Aceștia au analizat pentru acest studiu 220.000 de persoane și au constatat că cei foarte tineri sunt cei mai afectați de coronavirus, dar rata de mortalitate tinde spre zero.

Și o pacientă în vârstă de 39 internată la terapie intensivă în Marea Britanie a făcut câteva mărturisiri tulburătoare în legătură cu simptomele provocate de noul tip de coronavirus.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×